Janneke de Bijl - Zonder zin kan het ook

Zij beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Maar nu ze 36 is, heeft ze zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Alleen werken ze zelden. Janneke de Bijl is de overtuigende winnares van cabaretfestival Cameretten 2017. De Volkskrant: “Een lange stroom komische observaties.

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. 

Dit is een try-out.

Recensies

De Volkskrant: "Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties."

Dagblad van het Noorden: "Verbazingwekkend sterke debutant. […] Haar podiumpresentatie is verbazingwekkend knap, haar omgang met het publiek van een vanzelfsprekend gemak."

Sanne Wallis de Vries: "Janneke heeft gewoon een funny brain." 

Speeltijden