CEMENT: Bart van de Woestijne - Kind komt kamer binnen

  • Kind komt kamer binnen

Dit is een voorstelling van Festival Cement in de Verkadefabriek. Kaarten koop je hier.

In Kind komt kamer binnen kijkt de toeschouwer gedurende een uur naar een spelend kind, dat achter een glazen wand in een kinderkamer zit. Terwijl het kind een plastic ei bakt in een pannetje en oefent voor het leven, denkt Bart met de toeschouwer na over alles wat het kind nog niet weet. 

Hoe het zal studeren, een been zal breken, een hart zal breken, hoe het ziek zal worden, dood zal gaan, hoe het kinderen krijgt, kinderen verliest; alles wat er in potentie in dat leven verborgen ligt. Maar weten wij als volwassenen wel écht meer, of zijn we gewoon beter geworden in doen alsof? Een voorstelling over de onbegrijpelijke dubbelheid van het leven en een gezamenlijke poging ons te verzoenen met ons niet-weten.

Bart van de Woestijne
Bart van de Woestijne is schrijver, theatermaker en filmmaker. Hij geeft vorm aan een denkruimte waarin hij met het publiek poogt grip te krijgen op levensgrote onderwerpen. Hij snijdt hierbij thema’s aan waar we van nature van wegdenken. Zijn voorstellingen spelen zich af in het gebied tussen beeld en verbeelding, tussen denken en ervaren, altijd met als hulpmiddel de taal en de poëzie. Tijdens Festival Cement 2018 toonde Bart de voorstelling Voor we mensen werden: een duet tussen een levend paard en een tekst.

Kind komt kamer binnen van Bart van de Woestijne is een Cement Productie, in coproductie met Over Het IJ Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten

Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je korting
Goed nieuws: als Supporter krijg je korting op voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Op vertoon van je Supporterpas bij de festivalkassa in het WerkWarenHuis, krijg je op de dag van de voorstelling €2 korting.

Gratis te bezoeken voor Supporters met een Theaterpas of Jaarkaart
Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan mag je gratis naar alle voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Ook hiervoor ga je op de dag zelf naar de festivalkassa in het WerkWarenHuis.

Voor beide acties geldt dat het niet mogelijk is deze online te verzilveren, maar aan de festivalkassa helpen ze je natuurlijk graag!  


Credits

Regie: Bart van de Woestijne
Dramaturgie: Maarten Bos
Vormgeving & decor: Sofie Doeland
Productie: Eline Elbersen
Tekst: Bart van de Woestijne
Tekstbegeleiding: Hannah van Wieringen
Artistieke begeleiding: Alexandra Broeder
Grafische vormgeving: Tjade Bouma
Beeld: Lonneke van der Palen
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!