CEMENT: Hannah de Meyer - New Skin

  • New Skin

Dit is een voorstelling van Festival Cement in de Verkadefabriek. Kaarten koop je hier. 

Een jonge generatie van anti racistische schrijvers, klimaatactivisten en economen staat op. Jonge mensen die geboren worden in een kapotte wereld, rondkijken en verontwaardigd vragen: ‘Really? Is this what you’ve left us?’ New Skin is een monoloog van de virtuoze Hannah De Meyer over die verontwaardiging en over de vastberadenheid, de energie en de liefde die ermee samengaan.

Hannah De Meyer: “Ik bewonder die woede. Het is de stugge verontwaardiging van iemand die gedwongen wordt op zoek te gaan naar alternatieve verhalen. Andere verhalen over wat succes is, wat welvaart, en wat een welvarende maatschappij is. Die verontwaardiging kan een transformerende kracht zijn. Het fascineert me hoe in levensbedreigende situaties een enorme veerkracht en verbeelding wakker kunnen worden. Hoe in het hart van politieke en klimatologische dreiging vredesbewegingen ontstaan. Mensen die in het hart van onrecht en verwoesting kijken en dan toch vastberaden iets zeggen over liefde.”

Hannah De Meyer
Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het exhibitionistische Solace. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015 en de ARtEZ Jongtheaterschrijfprijs mee. Nadien maakte ze Vast glowing empty page en recent, samen met Jesse Vandamme, ÜBERDRAMATIK, een “spannende exploratie van de universaliteit van het gemis”. Hannah De Meyer schrijft en regisseert en ze zoekt in haar werk het extreme op, zowel in de verstilling en het meditatieve als in het choquante. In 2018 stond Hannah op Festival Cement met Levitations.

Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je korting
Goed nieuws: als Supporter krijg je korting op voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Op vertoon van je Supporterpas bij de festivalkassa in het WerkWarenHuis, krijg je op de dag van de voorstelling €2 korting.

Gratis te bezoeken voor Supporters met een Theaterpas of Jaarkaart
Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan mag je gratis naar alle voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Ook hiervoor ga je op de dag zelf naar de festivalkassa in het WerkWarenHuis.

Voor beide acties geldt dat het niet mogelijk is deze online te verzilveren, maar aan de festivalkassa helpen ze je natuurlijk graag!  


Credits

Regie: Hannah De Meyer
Tekst, spel: Hannah De Meyer
Begeleiding tekst & spel (en inside eye): Jesse Vandamme
Geluid: Niels Van Heertum, Frederik Leroux
Licht: Peter Missotten
Stage: Louise Bergez
Productieleiding: Tim Zeegers
Techniek: Diederik Hoppenbrouwers, Paul Van Caudenberg
Uitvoering kostuum: kostuumatelier Toneelhuis: Cindy Dierckx, Kathleen Van Mechelen, Sietske Van Aerde, Clara Lissens
Fotograaf publiciteitsfoto: Dries Segers
Productie: Toneelhuis
Coproductie: Frascati
Met dank aan: Dries Segers, Julie Cafmeyer, Joris Perdieus, Maika Garnica, An-Marie Lambrechts, Bart Meuleman, Inne Eysermans, Liew Niyomkarn

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!