CEMENT: Jaha Koo - Cuckoo

  • Cuckoo

Dit is een voorstelling van Festival Cement in de Verkadefabriek. Kaarten koop je hier. 

Toen zijn elektrische rijstkoker hem op een dag liet weten dat zijn maaltijd klaar was, ervoer Jaha Koo een diep gevoel van eenzaamheid. Golibmuwon (고립무원) is een moeilijk te vertalen Koreaans woord dat het gevoel van hopeloos isolement uitdrukt. Een kenmerk van het leven van de huidige jonge generatie Koreanen.

Twintig jaar geleden kende Zuid-Korea een grote economische crisis, vergelijkbaar met de financiële beurscrash in de Verenigde Staten en Zuid-Europa in 2008. Deze crisis had grote impact op de toen jonge generatie Koreanen. Problemen zoals jeugdwerkloosheid en socio-economische ongelijkheid zijn niet ongewoon in het thuisland van Jaha Koo. Maar hoe groei je op in zo’n maatschappij?

In bitterzoete en grappige dialogen neemt Jaha je samen met zijn rijstkokers mee op een trip door de laatste twee decennia uit de Koreaanse geschiedenis. Hierin combineert hij persoonlijke ervaringen met politieke gebeurtenissen en reflecties over geluk, economische crisissen en de dood.

Jaha Koo
Jaha Koo (1984) is een Zuid-Koreaanse theatermaker en componist. In zijn werk onderzoekt hij hoe multimedia een daad kunnen voltrekken en brengt hij op ingenieuze wijze muziek, videomateriaal, tekst en installatie samen. Zijn voorstellingen zijn doorspekt van politiek, geschiedenis en persoonlijke bekommernissen.

Sinds 2014 werkt Jaha Koo aan zijn Hamartia Trilogy, waarin hij focust op hoe ons verleden zijn sporen nalaat in de toekomst. 

Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je korting
Goed nieuws: als Supporter krijg je korting op voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Op vertoon van je Supporterpas bij de festivalkassa in het WerkWarenHuis, krijg je op de dag van de voorstelling €2 korting.

Gratis te bezoeken voor Supporters met een Theaterpas of Jaarkaart
Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan mag je gratis naar alle voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Ook hiervoor ga je op de dag zelf naar de festivalkassa in het WerkWarenHuis.

Voor beide acties geldt dat het niet mogelijk is deze online te verzilveren, maar aan de festivalkassa helpen ze je natuurlijk graag!  


Credits

Concept, regie, tekst, muziek & video: Jaha Koo
Performance: Hana, Duri, Seri & Jaha Koo
Cuckoo hacking: Idella Craddock
Scenografie & digitale ondersteuning: Eunkyung Jeong
Dramaturgisch advies: Dries Douibi
Productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek
Uitvoerend producent: CAMPO
Coproductie: Bâtard Festival (BE)
Ondersteuning: CAMPO, STUK, BUDA, DAS, SFAC & Noorderzon / Grand Theatre Groningen
Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!