CEMENT: Marta & Kim - Engel

  • Engel

Dit is een voorstelling van Festival Cement in de Verkadefabriek. Kaarten koop je hier. 

Wat is ons bewustzijn? Wanneer een gedachte bij ons opkomt, waar wordt die dan door ingegeven? We hebben zo veel manieren om de wereld om ons heen te ervaren. Maar dat wat zich niet in woorden laat vangen kunnen we maar moeilijk accepteren. De angst voor het ongrijpbare weerhoudt ons. 

In Engel zien we twee performers - een circusacrobate en een danser - die werken met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.

Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter
Kim-Jomi Fischer (Nederland) en Marta Alstadsæter (Noorwegen) kennen elkaar sinds 2015. Hun verschillende achtergronden in hedendaagse dans en circus leidden tot een bloeiende samenwerking. Het afgelopen jaar doken ze in de mogelijkheden en de kwaliteit die ze binnen deze symbiose vonden en verkenden ze hun identiteit in meerdere talen. Dit heeft geleid tot het maken van een gezamenlijk werk, dat symbool is geworden van de ruimte buiten de frames van hun individuele disciplines en de bijzondere communicatie tussen hen. Nu werken ze intensief samen met Dansateliers (NL) en Dansearena Nord (NO) en maken ze werk in zowel Nederland als Noorwegen.

In 2018 ontvingen Kim en Marta de BNG Bank Dansprijs voor het concept van Engel.

“Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding (...) Samen leggen Kim & Marta nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander” - Jury BNG Dansprijs 2018

Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je korting
Goed nieuws: als Supporter krijg je korting op voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Op vertoon van je Supporterpas bij de festivalkassa in het WerkWarenHuis, krijg je op de dag van de voorstelling €2 korting.

Gratis te bezoeken voor Supporters met een Theaterpas of Jaarkaart
Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan mag je gratis naar alle voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Ook hiervoor ga je op de dag zelf naar de festivalkassa in het WerkWarenHuis.

Voor beide acties geldt dat het niet mogelijk is deze online te verzilveren, maar aan de festivalkassa helpen ze je natuurlijk graag!  


Credits

Concept & Choreografie: Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Performers: Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Muziek: Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!