CEMENT: Michiel Deprez - 10000 dingen

  • 10000 dingen

Dit is een voorstelling van Festival Cement in de Verkadefabriek. Kaarten koop je hier.

In 10000 dingen onderzoekt Michiel Deprez mentale processen. Centraal staan vragen als 'Wie is de denker achter je gedachten?' en 'Waar komen die ervaringen in je hoofd vandaan?'. De titel verwijst naar het Oosterse concept van 10000 dingen; over hoe wij als mensen alles (beperkt) ervaren. 10000 dingen is een ode aan de mens die begrijpt dat het leven zinloos en waardevol is, die vooruitkomt zonder grond onder de voeten.

Michiel Deprez
Michiel Deprez doorliep na de Ecole de Cirque de Bruxelle Formation Pédagogique de Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) in Tilburg, waar hij in 2015 afstudeerde. In 2017 won hij met de performance Piste de KBC-Jongtheaterprijs bij Theater Aan Zee. Hij zoekt naar het combineren van zijn fysieke vaardigheden met zijn filosofische kijk op het bestaan. Het perspectief van circusartiest en maker dient hiervoor als uitgangspunt.

Michiels werk is vaak onspectaculair, rustgevend, minimalistisch. Hij probeert ruimte te geven aan dingen die in het moment ontstaan, bijvoorbeeld door te vertrouwen op externe factoren zoals de onnauwkeurigheid van machines of het onvoorspelbare van een acteur zonder script.

Samen met Ruben Mardulier was Michiel de afgelopen twee jaar te gast op Festival Cement met een atelier van Mardulier&Deprez. Vorig jaar was ook zijn werk Fase te zien op Festival Cement: een duet tussen een mens en een tennisballenmachine. 

Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je korting
Goed nieuws: als Supporter krijg je korting op voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Op vertoon van je Supporterpas bij de festivalkassa in het WerkWarenHuis, krijg je op de dag van de voorstelling €2 korting.

Gratis te bezoeken voor Supporters met een Theaterpas of Jaarkaart
Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan mag je gratis naar alle voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Ook hiervoor ga je op de dag zelf naar de festivalkassa in het WerkWarenHuis. 

Voor beide acties geldt dat het niet mogelijk is deze online te verzilveren, maar aan de festivalkassa helpen ze je natuurlijk graag!  


Credits

Regie: Michiel Deprez
Muziek: Mathijs De Valck
Licht: Joan Van Loon
Productie: Buro Piket
Met steun van: De Nieuwe Vorst, Podium Bloos, Plan Brabant

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!