CEMENT: Piet van Dycke & Annemijn Rijk - Lullaby

  • Lullaby

Dit is een voorstelling van Festival Cement in de Verkadefabriek. Kaarten koop je hier.

Lullaby is een gedanst, hedendaags wiegelied dat wakker schudt. De voorstelling richt zich op de vandaag de dag zo aanwezige millenialproblematiek: het idee dat ons leven altijd leuk moet zijn. Want leven als sardientjes in een blik, dat willen we al lang niet meer.

Twintig minuten lang word je door twee millenials en hun dynamisch, acrobatisch duet meegenomen in een absurdistische wereld. Lullaby toont, reflecteert en geeft suggesties.

Annemijn Rijk en Piet Van Dycke
Annemijn Rijk (1993) studeerde in 2016 af aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Dance Academy. Met het lichaam als basis en referentiepunt voor wat ons bindt, is dans voor haar het optimale medium voor communicatie. Annemijns werk is zowel fysiek als theatraal.

Haar afstudeervoorstelling Milk & Honey werd genomineerd voor de ITS Krisztina de Châtel Award en de Boulevard Entreeprijs. Sinds 2019 is Annemijn verbonden aan het Makershuis Tilburg waar ze nieuw werk creëert met als inspiratiebron het tijdloze lichaam in een veranderende wereld.

Piet Van Dycke (1996) studeerde in 2018 af aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Dance Academy. Hij heeft als maker altijd duidelijke beelden voor ogen: absurd, strak, expressief, surrealistisch en confronterend. Hij wil in zijn werk het ambacht van dans maken centraal zetten en weergeven in een expressieve, standvastige, scherpe en gedetailleerde bewegingstaal.

Piet is een van de oprichters van collectief dOFt, gevestigd in Leuven. Eind 2017 ontving collectief dOFt de Leuvense Cultuurprijs voor beloftevol talent en in de zomer van 2018 won Piet de Jacques de Leeuw Prijs van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor meest beloftevolle student. Ook werd hij genomineerd voor de Moving Forward prijs van Dansmakers Amsterdam en voor de Belgische Bill Awards 2018.

Het werk van Piet was al eerder te zien op Festival Cement; samen met Kelly Vanneste maakte hij het absurde duet It’s all about the third nipple, dat in 2017 onderdeel was van Turbulentie, het luik met studentenwerk. 

Als Supporter van de Verkadefabriek krijg je korting
Goed nieuws: als Supporter krijg je korting op voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Op vertoon van je Supporterpas bij de festivalkassa in het WerkWarenHuis, krijg je op de dag van de voorstelling €2 korting.

Gratis te bezoeken voor Supporters met een Theaterpas of Jaarkaart
Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan mag je gratis naar alle voorstellingen die in de Verkadefabriek te zien zijn. Ook hiervoor ga je op de dag zelf naar de festivalkassa in het WerkWarenHuis.

Voor beide acties geldt dat het niet mogelijk is deze online te verzilveren, maar aan de festivalkassa helpen ze je natuurlijk graag!  


Credits

Choreografie: Piet Van Dycke & Annemijn Rijk
Coaching: Arjan Gebraad, Heleen Volman, Ulrika Kinn Svennson
Scenografie: Piet Van Dycke & Annemijn Rijk
Dans: Piet van Dycke & Annemijn Rijk
Muziek: Ruben den Brok
Video: Tessel Schmidt (registratie en trailer)
Fotograaf publiciteitsfoto: William van der Voort
Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Stichting Janivo, Stichting Jaques de Leeuw
Met dank aan: DansBrabant, Het Huis Utrecht

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!