MENU FRUIT: Film Portret Van Een Tuin, Food talk + proeverij door Mart Vandewall - CFFF

De moestuintjes, wie kent ze niet? Tegenwoordig heb je geen hectare land meer nodig om je eigen groenten of fruit te verbouwen. Het kan ook gewoon in de tuin, op je balkon, de vensterbank, zelfs op je dak. Menu Fruit is een interessant programma voor moestuin-dummies én moestuin-goeroes. Tuin smakelijk!  

Film: Portret van een tuin

'Als tuinman moet je wel een beetje bezeten zijn van het werk.' Aldus een 85-jarige, onvermoeibare snoeimeester. Samen met de eigenaar werkt hij in de eeuwenoude moestuin van een Nederlands landgoed. Te midden van vers omgeploegde aarde, fruitbomen en weelderige druivenranken praten de mannen over het weer en de wereld, tijdens het zaaien, poten en snoeien delen ze hun kennis over de groente- en fruitteelt. Ondertussen verglijden de seizoenen.

Food talk en proeverij met Mart Vandewall, Rosie Stapel en Maurits Tax

Regisseuse Rosie Stapel vertelt over Portret van een tuin. Mart Vandewall – een begrip in Zuid-Limburg – laat proeven. Voor echte ambachtelijke biologische stroop moet je bij Mart zijn. Hij is de enige in Nederland die nog volgens eeuwenoude werkwijzen en recepten stroop stookt. Maurits Tax (liefhebber van biologisch tuinieren) bevraagt Mart over zijn passie voor stroop. 

Klik hier voor het volledige programmaoverzicht van het City Food & Film Festival. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!