City Food & Film Festival - CFFF / Boer Peer - Q&A met Jacqueline de Heij

Boer Peer leefde bijna honderd jaar in zijn vervallen boerderij aan de rand van Maliskamp. Tot aan zijn dood boerde hij stug door. Documentairemaker Daan Jongbloed (Wijsheid van de Bergen) won zijn vertrouwen en trok lange tijd op met Peer, tot zijn dood. Een bijzonder portret van een echt mens. Na afloop is Daan Jongbloed aanwezig om al je vragen rondom boer Peer, het maakproces, etc. te beantwoorden.

Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek de nu 97-jarige boer Peer hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft fascineerde Daan enorm. Daan zag een romantisch boertje in een schilderachtige omgeving. Maar voor Peer is zijn leven realiteit.

Waarom leeft deze boer zijn leven zoals hij het leeft? Wie is Peer en wat gaat er in hem om? Acht jaar lang bleef Daan terug komen in een poging Peer en zijn belevingswereld te begrijpen. Voorzichtig laat Peer de filmmaker toe in zijn eenzame leven en pijn uit het verleden.

Q&A met producent Jacqueline de Heij
Na afloop is Jacqueline aanwezig om al je vragen rondom de film te beantwoorden.

Boer Peer in de prijzen
De documentaire heeft de NL Award gewonnen, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste programma's en verhalen van regionale omroepen. Lees verder op Brabants DagbladRegie: Daan Jongbloed
Genre: Documentaire
Land: NL
Jaar: 2017
Tijdsduur: 40 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!