Conny Janssen Danst - Danslokaal 6

Conny Janssen Danst presenteert DANSLOKAAL 6 on tour.

Conny Janssen geeft jonge talentvolle choreografen de kans zich te ontwikkelen binnen haar gezelschap. Conny begeleidt ze persoonlijk en het eindresultaat is slechts op enkele plekken in het land te zien. Afgelopen jaar voor het eerst bij ons en we zagen interessante afwisselende dansstukken. Daarom gaan we graag op herhaling met drie nieuwe werken, gemaakt voor en met de dansers van Conny Janssen Danst.

Danslokaal is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Artistiek leider Conny Janssen, een van de meest toonaangevende choreografen in Nederland, zoekt voor elke editie inspirerende partners en selecteert een bijzondere verscheidenheid aan talent. De jonge makers krijgen de kans om binnen de professionele context van het gezelschap te werken aan de ontwikkeling van hun eigen signatuur. Het resultaat is een verrassende dansavond met drie nieuwe werken, gemaakt voor én met de dansers van Conny Janssen Danst.

Na een reeks voorstellingen in de eigen studio in Rotterdam gaan de jonge makers op tournee. Het trouwe publiek van Conny Janssen Danst krijgt zo de kans kennis te maken met het werk van deze jonge, aanstormende choreografen, die op hun beurt zo hun producties ook landelijk onder de aandacht kunnen brengen.

Kado: extra duet
Naast de drie choreografieën uit DANSLOKAAL 6, biedt Conny Janssen Danst tijdens de tour een extra: het duet Uncia. Hiermee wonnen Danae Dimitriadi & Dionysios Alamanos de 1e prijs én de Conny Janssen Danst Production Award tijdens de RIDCC 2018. Tijdens DANSLOKAAL 6 on tour wordt het duet gedanst door Adi Amit & Tu Hoang.

Recensies

Volkskrant: “De zesde editie van dit initiatief van dansgroep Conny Janssen Danst, die ook de (uitstekende!) dansers levert, is lekker gevarieerd én goed.”
 
“Uitschieter is Departure van Dunja Jocic, die als danseres naam maakte bij Club Guy and Roni. Haar bewegingstaal is eigenzinnig, haar verhaal pakkend.”
 Credits
Choreografen: n.n.b. 
Dansers: Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Mariko Shimoda, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch 
Coaching: Conny Janssen, Kristin de Groot (Dansateliers) en Stacz Wilhelm (Korzo)
Dansateliers en Korzo Producties zijn de creatieve partners van Danslokaal 6.

Foto: Rob Hogeslag
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!