Conny Janssen Danst - Danslokaal 8

Danslokaal gaat door voor maximaal 30 bezoekers per voorstelling; de eerste 30 mensen die een kaartje hebben gekocht. Deze hebben persoonlijk bericht ontvangen. Overige kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk ook bericht. 


Niet meer weg te denken uit de Verkadefabriek en dit seizoen met Danslokaal 8 exclusief in Brabant te zien in onze kleine zaal: Conny Janssen Danst. Naast de grote voorstellingen die ze jaarlijks maakt, zoals Broos en Kiem, biedt het gezelschap met Danslokaal jonge makers de ruimte om binnen een professionele context te werken aan de ontwikkeling van hun eigen signatuur.

Tijdens 24 uur Verkadefabriek zag je Danslokaal 7 in de Kleine Zaal. Voor sommige bezoekers een mooie eerste kennismaking, voor anderen een geslaagd weerzien met het Rotterdamse gezelschap. Maar van alle kanten kwamen lovende reacties op het werk van de jonge choreografen. Voor Danslokaal 8 nodigt Conny Janssen opnieuw drie talentvolle makers uit om nieuw werk te ontwikkelen. Het levert een verrassende dansavond op, gemaakt voor én met de dansers van Conny Janssen Danst. 

In Danslokaal 8, drie nieuwe veelbelovende choreografen: Andreas Hannes, Dalton Jansen en Antonin Rioche.

    

Andreas Hannes
Afgestudeerd op Klassieke Percussie aan de Universiteit in Thessaloniki (Griekenland) volgde Andreas Hannes in Nederland een opleiding aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. In 2018 studeerde hij af met de voorstelling The City en maakte een jaar later Tremble, dat in de Verkadefabriek te zien was als onderdeel van Festival Cement. 'Andreas is een doorwrocht (onder)zoeker in hoe hij de kunst die hij maakt wil vormgeven. Hij kan een simpel gegeven als huppelen - de basis voor zijn voorgaande werk - vertalen naar een fascinerende veelheid van patronen, energieën en beelden.' - Kristin de Groot, Directeur Dansateliers.

Dalton Jansen
Danser en choreograaf Dalton Jansen studeerde aan de opleiding Urban Contemporary aan de Academie voor Theater en Dans in Amstedam. Hij heeft de afgelopen jaren met zijn choreografieën meerdere prijzen ontvangen en organiseert met zijn bedrijf DDJ Dance workshops met nationale en internationale dansdocenten. In het kader van de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten wordt Dalton Jansen twee jaar lang intensief begeleid door DOX, roductiehuis Theater Rotterdam en Conny Janssen Danst. 'Dalton Jansen is een gedreven en ambitieuze jonge choreograaf die een eigen danssignatuur ontwikkelt door verschillende stijlen en achtergronden bij elkaar te brengen. Hij heeft een sterke behoefte om met dans verhalen te vertellen en die te kunnen delen met publiek.' - Conny Janssen

Antonin Rioche
De Franse choreograaf en theatermaker Antonin Rioche legt met zijn werk op indringende en persoonlijke wijze de vinger op de zere plekken van ons moderne leven. Hij verlegt graag de grenzen binnen kunstvormen. 'Antonin Rioche creëert vanuit de noodzaak een ongezien gemis zichtbaar te maken. Hij geeft daar op originele wijze vorm aan binnen een raamwerk van thema's als eenzaamheid, hoop en liefde. Dans en beweging vormen de basis. Theater, cinema en andere visuele kunsten behoren eveneens tot zijn palet.' - Janneke van Stroe, Hoofd Productie Korzo 

★★★ Volkskrant: "Maud Huizing en Remy Tilburg beheersen de gefragmenteerde, verbrokkelde motoriek tot in iedere vezel van hun lijf. Daarmee levert Hannes het fascinerendste aandeel aan de achtste editie van Danslokaal."
Movement Exposed: "Overall, Danslokaal offers a strong showcase of three confident new voices. If this is what they can do in this short amount of time, and during Corona, I’m excited to see what is next."


Credits
Choreografie: Andreas Hannes, Dalton Jansen, Antonin Rioche
Dans: Alberto Albanese (stage), Adi Amit, Glinshi Biantama (stage),
Laura Costa (stage), Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Ricky Nainggolan (stage), Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch
Coaching: Conny Janssen, Kristin de Groot (Dansateliers) en Stacz Wilhelmn (Korzo)
Repetitiefoto's en portretten: Salih Kiliç

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!