Conny Janssen Danst - Kiem

  • Kiem
  • Kiem
  • Kiem

Na het succes van Broos, de voorstelling die in 2019 voor maar liefst drie uitverkochte zalen in de Verkadefabriek zorgde, is Conny Janssen Danst weer terug! Als contrast tegen de kwetsbaarheid die in Broos centraal stond, omarmt Conny Janssen Danst in haar nieuwe voorstelling Kiem de vitaliteit van het leven. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon verkennend. Met livemuziek van Budy Mokoginta en Mark Schilders.

Na Home (2017) en Broos (2019) is Kiem het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers. Kiem gaat over groeikracht, levensdrift. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.


Conny Janssen Danst
Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Zo presenteren we in 24 uur Verkade ook Danslokaal van Conny Janssen Danst. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Conny Janssen ontvangt Gouden Zwaan
Tijdens het Nederlandse Dansdagen heeft Conny Janssen de Gouden Zwaan in ontvangst genomen voor haar grote bijdrage aan de Nederlandse dans.
Volgens de jury toont Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, zich keer op keer een avontuurlijke cultureel ondernemer. "Janssen legt verbindingen tussen het publiek en haar werk met professionals uit verschillende kunstdisciplines, stimuleert opkomende talenten en uitwisseling met het amateur-dansveld. Daarvoor breekt zij regelmatig uit de vaste kaders van theater en dansstudio om de toeschouwers naar bijzondere locaties te brengen; van kerk tot fabriekshal, van een onderzeeboot-loods tot tramremise".

Recensies
★★★★ de Volkskrant: "Gouden Zwaan-winnaar Janssen choreografeert steeds vaker veeleer processen en levensfasen dan sec voorstellingen. (…) Nu voegt ze daar een in dans gevat gevoel aan toe: dat van ‘ontbotten’, uitdunnen om sterker te worden.”
★★★ Trouw: “Choreografe Conny Janssen maakt er een emotionele belevenis van, wat ook haar grote kracht is”
★★★ NRC: “In de prachtig vloeiende duetten schittert als altijd Janssens vermogen om warme emotionaliteit naar inventieve dans te vertalen.”


Budy Mokoginta en Mark Schilders
Na Inside out (2015 en 2018) en Clarity (2016-2017) werkt Conny Janssen in Kiem voor de derde keer samen met Budy Mokoginta. De musicus, engineer, songwriter en producer focust zich met zijn eigen studio Mokosound op het creëren van nieuwe muziek binnen populaire stijlen als pop, jazz, soul, hiphop en elektronica. Budy’s sound kenmerkt zich door liefde voor het organische en het experimenteren buiten de traditionele kaders. Als gitarist en multi instrumentalist is Budy op het podium en daarbuiten te vinden als vaste muzikale partner van iET en als gast muzikant bij diverse nationale acts.
Ook Mark Schilders is een bekende bij Conny Janssen Danst. Hij werkte eerder mee aan Clarity. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast verschillende elektronische instrumenten. Deze combinatie van talent en geluid belooft een spannende energie op te leveren die perfect past in Kiem.


Credits
Choreografie: Conny Janssen
Dansers: Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch
Muziek: Budy Mokoginta en Mark Schilders
Toneelbeeld: Thomas Rupert
Lichtontwerp: Remko van Wely
Kostuumontwerp: Babette van den Berg
Dramaturgie: Judith Wendel
Repetitor: Erik Spruijt
Foto: Andreas Terlaak

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!