d'irque en fien - Kerstvoorstelling: Sol Bemol

Sol Bémol verkozen tot beste circusvoorstelling van 2017!

Wauw! De prijswinnende familievoorstelling Sol Bémol van Compagnie D’irque & Fien komt in de eerste week van de kerstvakantie naar de Verkadefabriek. Ga mee op een muzikale reis vol uitdagingen en verrassingen. Met piano’s die uit de lucht komen vallen, prachtig spel en heel veel liefde en geluk.
 
Sol Bémol is poëtisch, ontroerend en muzikaal theater met veel acrobatische toeren, balanceeracts en een vleugje illusionisme. Voor klein en groot, jong en minder jong, dromers en doeners. Een familievoorstelling (vanaf 4 jaar) zonder woorden, die je sprakeloos maakt.VOORSTELLING VOOR DE HELE FAMILIE (4+)
Gelukmakers horen thuis in de Verkadefabriek. En dat zijn de vrolijke Dirk & Fien absoluut. Met hun unieke en frivole circustaal prikkelen ze de kinderlijke ziel. Ze leggen hart en ziel in deze wonderschone voorstelling waarmee ze zelfs de prijs voor beste circusvoorstelling wonnen. In de mooiste dagen van het jaar komen ze naar de Grote Zaal van de Verkadefabriek om jouw hart te verwarmen. Voor een geluksgevoel dat nog dagen na tintelt.
 
 
We zijn allemaal onderweg
met gevulde valiezen
het leven aan het beleven
Evenwicht is soms zoek
harmonie is niet makkelijk
Iedereen draagt bij in zijn eigen taal.
onze taal is die van het circus

 
ZE VERSMELTEN STRAATTHEATER & CIRCUSKUNST
Na jaren als straat- en circusartiest ruilt Dirk Van Boxelaere zijn vrije nomadenbestaan in voor festivaltournees over de hele wereld.
 
Dan ontmoet hij de Antwerpse pianiste Fien. Haar aanstekelijke pianospel stimuleert Dirk om zijn technieken te verfijnen én om zijn mond te houden. Met als resultaat: prachtig circustheater vol levenslust dat inspeelt op de verbeelding. 
 
Dirk & Fien reisden met z’n tweetjes vele festivals en theaters af met hun Carroussel des Moutons, een versmelting van de directheid van straattheater met circuskunst. Zelf noemen ze het circus van hier en nu. 


 
Na meer dan 5 jaar touren met Carroussel des moutons presenteren D'irque & Fien heel graag hun Sol bémol:
 
"Wij verrassen en ontroeren graag als beeldendragers en verwonderaars
 Ons leven is ons werk en vice versa.
Samen spelen maakt ons blij, als verse frambozen uit onze tuin.
Vol zin rijden we van plek naar plek,
gelukkig met een hartverwarmend applaus
tevreden bij een nieuw inlaadrecord.
Dankbaar dat dit we mogen spelen om te werken."


RECENSIES & REACTIES
 

VRT (TV België): "Een absolute publiekstrekker is het belgische duo D'irque & Fien volop prijs, toppunt van acrobatie en muziek een act die wereldfurore zal maken zoals hun vorige act."
 
L'humanité: "De laatste scène die op een bepaalde manier herinnert aan die van Chaplin's Modern Times, is grandioos. In de 7e hemel!"
 
Le Journal: "D’irque & Fien heeft het publiek naar haar droomwereld gebracht en de ziel van het kind met het hart geraakt."
 
Instagram: "In tijden zoals deze is kunst een medicijn. Dankbaar voor deze prestatie."
 Credits
Mise en scene : Dirk Van Boxelaere – Fien Van Herwegen – Leandre Ribera
Techniekers: Fill de Block en Nicolas Charpin
Lichtontwerp – lichttechniek: Bram Waelkens
Muzikale inspiratie : Alain Reubens
Kostuum: Julia Wenners Alarm – Carmen Van Nyvelseel
Foto: Kristof Ceulemans whiteout fotografie
Video: Jevon Lambrechts – Eva Leyten
Speeltijden