/ GROTE ZAAL

d'irque en fien - Kerstvoorstelling: Sol Bémol

“Merci de magnifier la poésie comme ça… vous etes des createurs de bonheur”

Verkadefabriek presenteert de familie-kerstvoorstelling Sol Bémol van Compagnie d'irque&fien. Dat zijn Dirk Van Boxelaere en Fien Van Herwegen. Hun voorstellingen zijn poëtisch en ontroerend. Ze prikkelen en kietelen de kinderlijke ziel die in ons allemaal schuilt. Ze vonden eens na een optreden en briefje onder de ruitenwisser: "Merci de magni er la poésie comme ça... vous êtes des créateurs de bonheur!” / "Dank u voor het vergroten van de poëzie. Jullie zijn scheppers van geluk!" En wij geloven dat gelukmakers thuishoren in de Verkadefabriek!
 Voorstelling voor de hele familie (5+)
Compagnie d’irque&fien is op scène als in het dagelijks leven een complementair creatief duo. Hun voorstellingen – poëtisch en ontroerend – prikkelen en kietelen de kinderlijke ziel die in eenieder schuilt. Een koppel dat elkaar zoekt, elkaar verliest, elkaar vindt, dat hoopt met de partituren van het leven samen een concert te spelen. In duet balanceren ze van plek naar plek, van ontmoeting naar begroeting. een reis vol uitdagingen, verrassingen, herkenbaar voor iedereen die nieuwsgierig is.
 
We zijn allemaal onderweg
met gevulde valiezen
het leven aan het beleven
Evenwicht is soms zoek
harmonie is niet makkelijk
Iedereen draagt bij in zijn eigen taal.
onze taal is die van het circus

 
Sol bémol is onmiskenbaar dromerig, grappig en voor iedereen die er zin in heeft, gemaakt met hart en ziel door Dirk Van Boxelaere en Fien Van Herwegen


 
Na meer dan 5 jaar touren met Carrosuel des moutons presenteren d’irque & fien heel graag hun Sol bémol:
"Wij verrassen en ontroeren graag als beeldendragers en verwonderaars. Ons leven is ons werk en vice versa. Samen spelen maakt ons blij, als verse frambozen uit onze tuin. Vol zin rijden we van plek naar plek, gelukkig met een hartverwarmend applaus, tevreden bij een nieuw inlaadrecord. Dankbaar dat dit we mogen spelen om te werken."Recensies

VRT (TV België): "Een absolute publiekstrekker is het belgische duo d'irque & fien volop prijs, toppunt van acrobatie en muziek een act die wereldfurore zal maken zoals hun vorige act."

L'humanité: "De laatste scène die op een bepaalde manier herinnert aan die van Chaplin's Modern Times, is grandioos. In de 7e hemel!"

Le Journal: "dirque&fien heeft het publiek naar haar droomwereld gebracht en de ziel van het kind met het hart geraakt."

Instagram: "In tijden zoals deze is kunst een medicijn, dankbaar voor deze prestatie."Credits
Mise en scene : Dirk Van Boxelaere – Fien Van Herwegen – Leandre Ribera
Techniekers: Fill de Block en Nicolas Charpin
Lichtontwerp – lichttechniek: Bram Waelkens
Muzikale inspiratie : Alain Reubens
Kostuum: Julia Wenners Alarm – Carmen Van Nyvelseel
Foto: Kristof Ceulemans whiteout fotografie
Video: Jevon Lambrechts – Eva Leyten
Supporter€18,00
Normaalprijs€20,00
Kindprijs€10,00
Speeltijden & Tickets
wo 26 dec
do 27 dec
zo 30 dec