Daniel Meade & Lloyd Reid - The Blue Room Sessions

De Schotse Daniel Meade is behalve muzikaal zeer veelzijdig ook een opvallende verschijning. Een ‘sharp dressed man’ die swingende en aanstekelijke country, honkytonk, rootsrock met een vleugje old timey country en rockabilly mixt en moeiteloos ruilt van gitaar of andere snaarinstrumenten naar piano.

Zijn liedjes zijn soms serieus maar vaak ook met een grappige kwinkslag. Tussen de liedjes door is Meade ook zeer onderhoudend en entertaint hij met zijn droge Schotse humor. Dat zijn muziek ook bij zijn Amerikaanse collega's in de smaak valt bleek wel uit het feit dat Sturgill Simpson hem onlangs vroeg zijn shows te openen in de UK en Schotland.

Ook maakte hij veel indruk op Diana Jones met wie hij eerder dit jaar door Nederland tourde. Zij zag hem spelen op het Celtic Connections festival en vroeg hem haar eerder dit jaar te vergezellen op haar Nederlandse en Belgische tour.

Op zijn nieuwste album Keep It Right Away, dat hij opnam in Nashville met Old Crow Medicine Show en gastoptredens van Diana Jones en leden van BR5-49 is zijn muzikale veelzijdigheid goed te horen net als het feit dat hij goede liedjes schrijft. Daniel wordt bijgestaan door snarenvirtuoos Lloyd Reid.

Kijk voor meer info over The Blue Room Sessions op www.blueroomsessions.nl.

The Blue Room Sessions programma 

7 mrt: Russell Joslin and Sarah McCaig
21 mrt: Amy Speace
4 apr: Spencer Bohren
18 apr: Gunther Brown Band
2 mei: Fred Eaglesmith
16 mei: Suzanne Jarvie (trio)
6 juni: Van Dijsseldonk, Spanjers & Planteijdt 

Speeltijden