Panama Pictures - ALPHA

Wo 29 & do 30 okt try-out. Vr 31 okt première.

Vijf mannen en een vrouwelijke sopraan leveren een explosieve mix van dans, acrobatiek en klassieke zang. In ALPHA - de nieuwe wildernis plaatst choreografe Pia Meuthen de lichaamstaal van managers onder een vergrootglas. Scherp observerend en met bevrijdende ironie legt de voorstelling de honger naar macht bloot.

"Vol prachtige dans, humor en geweldige zang. Alpha - de nieuwe wildernis gaat voorbij aan simpele entertainmentwaarden, maar gaat ze zeker niet uit de weg." (Brabants Dagblad)

"Een rilling over je rug vanwege de inhoud." (...) "Meuthen heeft de titel van deze voorstelling bijzonder goed gekozen. De stuk voor stuk prachtige spelers -allemaal met baard om viriliteit te accentueren – tonen in extreme bewegingen de lichaamstaal van zakenlieden, managers, machthebbers." (www.circus.nu n.a.v. de performance op festival Circo Circolo)

OP DONDERDAG 30 OKTOBER GEEFT CHOREOGRAAF PIA MEUTHEN EEN GRATIS INLEIDING BIJ DE VOORSTELLING OM 19.30 UUR IN DE SERRE.

Sinds het begin van de financiële crisis weten we hoeveel invloed het gedrag van bankiers, bestuurders en andere topmannen op ons dagelijks leven heeft. In ALPHA - de nieuwe wildernis onderzoekt Pia Meuthen de omgangsvormen binnen het ‘old boys network’ en trekt ze trefzeker een parallel met de wereld van de mensapen. Zonder te moraliseren laat ze in deze voorstelling zien hoe dun de laag beschaving soms kan zijn. In ALPHA - de nieuwe wildernis sluipt de actualiteit binnen.

Dans, zang, acrobatiek en Chinese pole vloeien in elkaar over. Dansers en acrobaten wervelen over het decor, klimmen op palen, glijden ervan af en balanceren op elkaar. De grens tussen mens en dier vervaagt. Kijk je naar een verhitte discussie tussen topmanagers of naar een stel ruziënde apen? De associaties die ALPHA - de nieuwe wildernis oproept schieten heen en weer. En wat schuilt er eigenlijk achter het verlangen naar macht? Wat gebeurt er zodra het uiterlijk vertoon niet meer het gewenste effect heeft en falen in zicht komt?

Het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk schreef speciaal voor deze voorstelling een modern antwoord op een opera van Monteverdi, die live wordt gezongen door sopraan Linde Schinkel.

Pia Meuthen en haar artistieke team lieten zich voor ALPHA - de nieuwe wildernis onder andere inspireren door de achtergronden van bankencrises, analyses van het gedrag van mannen in topfuncties en het werk van de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal.

Choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Miquel de Jong, Miguel Fiol Duran, Gabriele Manca, Fabian Krestel
Zang: Linde Schinkel
Muziekcompositie: Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!