/ GROTE ZAAL

Conny Janssen Danst - BROOS

  • BROOS

BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Niet meer weg te denken uit de Verkadefabriek is het grote avontuurlijke dansgezelschap rondom Conny Janssen. Een voorstelling over de eerste schreeuw tot de laatste zucht. Over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Natuurlijk in de opwindende dansstijl van Conny Janssen Danst en met livemuziek van componist, multi-instrumentalist en vocalist Maartje Teussink.

BROOS is een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd.

Over zijn en verdwijnen.
Over verwerven en verlies. 
Over branie en bedachtzaamheid.
Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.
Over het hier en nu tegenover het daar en toen.

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk live te horen zal zijn. Choreograaf en componist werkten eerder samen in 2016 tijdens de locatievoorstelling COURAGE in de Ferro Dome. De muziek van de componist, multi-instrumentalist, en vocalist laat zich omschrijven als lyrisch en alternatief. Teussink creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Trouw over COURAGE: “Multi-instrumentalist Maartje Teussink is een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes.”

Conny Janssen
Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Over Maartje Teussink
Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componist en vocalist. Na haar basisstudies op de klarinet studeerde zij aan de afdeling slagwerk en klassieke zang van de Janaček Music Academy in Brno (Tsjechië) en studeerde af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie Amsterdam. Daarna vervolgde zij haar studies als artist in residence (Burren College of Art, Ierland) en volgde privélessen (contrabas, zang) en verschillende zangmasterclasses (o.a. zang bij Lucia Meeuwsen).Credits
CHOREOGRAFIE Conny Janssen
DANSERS Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch 
TONEELBEELD Thomas Rupert
LICHTONTWERP Remko van Wely
KOSTUUMONTWERP Babette van den Berg
DRAMATURGIE Judith Wendel
MUZIEK Maartje Teussink
REPETITOR Erik Spruijt

Foto: Loe van Velzen
Normaalprijs€20,00
Supporter€18,00
Speeltijden & Tickets
do 4 apr
vr 5 apr