Conny Janssen Danst - BROOS

  • BROOS
  • BROOS
  • BROOS

Op woensdag 3 april is er voorafgaand aan BROOS een inleiding met Conny Janssen. Om 19.30 uur in de Clubzaal, gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling.

BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Niet meer weg te denken uit de Verkadefabriek is het avontuurlijke dansgezelschap rondom choreografe Conny Janssen. BROOS is haar nieuwe avondvullende dansvoorstelling, een sprankelende, fysieke productie over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Naast een groot ensemble van vijftien dansers werkt Conny Janssen voor de live muziek in BROOS samen met muzikante en zangeres Maartje Teussink.

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen Danst voor het theater. BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijk werk voor de Rotterdamse choreografe. Een inspiratiebron is haar moeder waar zij al jaren voor zorgt, en die ze ‘brozer en brozer’ ziet worden. Echter kwetsbaarheid ziet Conny Janssen niet alleen in ouderdom:
 
"Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dat bijvoorbeeld zij – mijn moeder - als jong meisje ook haar eerste verliefdheid voelde, haar eerste verdriet, haar dromen had en haar gekkigheid. Soms zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren."

"Met de dansers - jonge talenten en bekende gezichten - onderzoek ik de specifieke fysiek van al die verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in BROOS de hartenklop van diverse momenten in tijd."
 
Trouw schrijft over BROOS: "In deze dansen zie je hoe sterk Janssen zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud." 


Live muziek
Maartje Teussink is met nieuw gecomponeerd werk live te horen in BROOS. Eerder werkte ze met Conny Janssen Danst samen tijdens de locatievoorstelling COURAGE (2016) in de Ferro Dome. Teussink - naast componiste ook multi-instrumentaliste en vocaliste - creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Trouw over COURAGE: “Multi-instrumentalist Maartje Teussink is een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes.”


Conny Janssen
Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Over Maartje Teussink
Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componist en vocalist. Na haar basisstudies op de klarinet studeerde zij aan de afdeling slagwerk en klassieke zang van de Janaček Music Academy in Brno (Tsjechië) en studeerde af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie Amsterdam. Daarna vervolgde zij haar studies als artist in residence (Burren College of Art, Ierland) en volgde privélessen (contrabas, zang) en verschillende zangmasterclasses (o.a. zang bij Lucia Meeuwsen).

Inleiding woensdag 3 april
Begin de avond met een verdiepend gesprek dat in het teken staat van choreograaf Conny Janssen, haar voorstellingen en de broosheid van het leven. Presentator David Ernst (bekend van de jaarlijkse Grote Verkadefabriek Cultuurquiz) gaat in gesprek met Conny Janssen en neemt je aan de hand van fragmenten mee in de wereld van haar dansvoorstellingen en inspiratiebronnen. Om 19.30 in de Clubzaal, gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling.

 Credits
CHOREOGRAFIE Conny Janssen
DANSERS Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch 
TONEELBEELD Thomas Rupert
LICHTONTWERP Remko van Wely
KOSTUUMONTWERP Babette van den Berg
DRAMATURGIE Judith Wendel
MUZIEK Maartje Teussink
REPETITOR Erik Spruijt

Foto: Andreas Terlaak
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!