Keren Levi / Tom Parkinson / Coproducers - Clubbing

Wat gebeurt er als een totale ruimte een instrument wordt? En elke beweging verwant is met een compositie? Choreograaf Keren Levi en componist Tom Parkinson slechten in Clubbing de kloof tussen muziek en dans.

In Clubbing luister je naar beweging. Maar het is meer dan een vormexperiment alleen: kleine gebaren en delicate geluiden vormen een gespannen atmosfeer, krachtig en subtiel tegelijk. Geweld dreigt voortdurend los te barsten, terwijl zes vrouwen een wereld creëren met gebruik van houten stokken, percussie, cello en geluidseffecten. Geluid en beweging worden in lagen gestapeld: spraak wordt muziek, muzieknoten taal en wapens instrumenten.

Ogenschijnlijk abstracte systemen vallen samen waardoor er een instabiel maar prachtig ritueel ontstaat. Je beseft je langzaam dat je getuige bent van een werkend organisme. Net zo chaotisch als het menselijk lichaam.

'Clubbing is muzikaal, humoristisch en creatief.' (Dansmagazine)

Op beide dagen is de documentaire Inside Envelopes (over Keren Levi) te zien in de gang van de Verkadefabriek; op woensdag 25 maart verzorgen Keren Levi en Judith Schoneveld een aftertalk in de Kleine Zaal.

Concept, choreografie en compositie: Keren Levi & Tom Parkinson / Performance: Hillary Blake Firestone, Mari Matre Larsen, Alma Lindenhovius, Yui Nakagami, Outi Markkula en Rita Vilhena / Beeld: Will Brady / Fotografie: Janna Bathoorn

Clubbing wordt ondersteund door De Coproducers, een initiatief van De Toneelschuur, Theater aan het Spui, Grand Theatre Groningen, De Verkadefabriek, Theater Frascati, De Rotterdamse Schouwburg en Theater Kikker, om bijzonder nieuw aanbod mogelijk te maken en aan een groot en breed publiek te tonen. Internationale partners: Forum Freies Theater Düsseldorf, Pumpenhaus Münster.
 

Speeltijden