Ivgi&Greben - De voorlopers

  • De voorlopers
  • De voorlopers
  • De voorlopers

Internationaal gerenommeerd en dit seizoen voor het eerst in de Verkadefabriek: danskunstenaars Ivgi&Greben! Ze presenteren hun nieuwste werk, De voorlopers. Een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. Aansluitend aan de voorstelling is er een nagesprek met Uri Ivgi en Johan Greben.

In een tijdperk van negativisme stellen Ivgi&Greben de positieve kracht van idealen voorop. Vijf dansers komen aan op een verre planeet, waar ze zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen?

Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en schaarste. Het is een laboratorium van verschuivende relaties: tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn omgeving. Via dans en de communicatie die alle lichamen verbindt, wordt het publiek betrokken bij de uitdagingen van de situatie waarin de dansers zich bevinden.

'Het duet van de dansers is klassiek, beheerst, geen vuiltje aan de lucht – tot de muur van zakken opeens langzaam naar ze toe beweegt en uiteindelijk lijkt te imploderen' en 'Niet alleen is het een prikkelend beeld om het plastic afval van de westerse samenleving als bouwmateriaal te zien voor de muren die we gebruiken om onze welvaart te beschermen, ook stelt het de dansers in staat om eindelijk nieuwe vormen te zoeken.' - Theaterkrant

Ivgi&Greben
De van oorsprong Israëlische Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 15 jaar succesvol samen. Hun werk is over de hele wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien. Met hun krachtige, fysieke en expressieve danstaal vielen ze regelmatig in de prijzen. Hun dansvoorstelling We Are In Trouble (2018) was een groot succes. De tournee begon in de Culturele Hoofdstad van Europa Leeuwarden/Friesland en sloot af op het Lowlands Festival. De voorlopers is de tweede voorstelling die Ibgi&Greben in Nederland onder deze naam uitbrengen.


De pers over We are in trouble
★★★★ Theaterkrant: “Krachtige verbeelding van het vluchtelingenbestaan” en “Het is Ivgi&Greben van harte gegund een plekje in Nederland te veroveren. Op basis van hun lange staat van dienst en deze overtuigende voorstelling verdienen ze dat zeker.”
★★★★ Leeuwarder Courant:Ronduit ontroerend is het besluit van We are in trouble” en “Een rauwe, intense show, waarin de vluchtende mens centraal staat."
Het Parool: “ ...het pleidooi voor meer begrip en minder 'wij tegen zij' voelt authentiek aan”


Credits
Choreografie: Uri Ivgi en Johan Greben
Dans: Joan Ferré Gomez, Robin Nimanong, Serena Facchini, Noa van Tichel, Winter Wieringa
Muziekcompositie: Tom Parkinson
Dramaturgie: Judith Schoneveld
Licht- en decorontwerp: Edwin van Steenbergen
Foto's: Bart Grietens
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!