Panama Pictures - Each time we fall, a city rises

  • Each time we fall, a city rises
  • Each time we fall, a city rises
  • Each time we fall, a city rises

Een wereld die uit het lood dreigt te raken: struikelend, vallend en vliegend zoeken performers naar houvast, al is het maar voor even. Na het grote succes van 2018, met de indrukwekkende producties Urban fiction en Requiem for lost things én de Prins Bernhard Cultuurprijs voor choreografe Pia Meuthen, komt huisgezelschap Panama Pictures met een nieuwe voorstelling.

Panama Pictures laat in Each time we fall, a city rises dans, circus en livemuziek versmelten tot een actueel verhaal over mensen op zoek naar nieuwe zekerheden. In een instabiel universum waar alles in beweging lijkt te zijn, vloeien dans, partner- en luchtacrobatiek in elkaar over. De zang ondersteunt, ontregelt, dreigt en troost.

De ritmische taal van de Nederlandse dichter Maria Barnas (1973) inspireerde Pia Meuthen voor deze nieuwste productie. Componist Anthony Fiumara en duo Strijbos & Van Rijswijk maken speciaal voor deze voorstelling muziek in dialoogvorm: een ontmoeting tussen het aan minimal music verwante werk van Fiumara en de elektro-akoestische composities van Strijbos & van Rijswijk. Hun nieuwe, gezamenlijke compositie wordt live uitgevoerd door zangeres Els Mondelaers.

Op 24 en 26 oktober is er een zintuiglijk college voorafgaand aan de voorstelling. Hier lees je meer. 

Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt choreograaf Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, maar met een natuurlijke souplesse. De nieuwe fysieke taal van het gezelschap omarmt de acrobatische toeren maar legt de nadruk niet op de technische hoogstandjes. De voorstellingen worden gedragen door de persoonlijkheden van haar charismatische mannelijke performers; een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. Panama Pictures werkt vanuit Nederland en veroverde ook een internationale plek met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.

Bekroond met de Cultuurprijs
Choreograaf Pia Meuthen werd in 2018 geëerd met de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant voor haar ‘unieke en indrukwekkende oeuvre en zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht’. Haar laatste productie Requiem for lost things kwam in de top 10 van culturele hoogtepunten van Brabant en werd omschreven als ‘oogstrelend, vol passie en mededogen’. 


Extra: zintuiglijk college op 24 en 26 oktober
Voorafgaand aan de voorstellingen op donderdag en zaterdag kun je alvast warmdraaien met een mini-lesje dramaturgische analyse. Niks moeilijks, wel iets heel leuks: docent Guido Jansen bespreekt de thema's van de voorstelling en geeft uitleg over de insteek van choreograaf Pia Meuthen. Over de combinatie van dans en acrobatiek, de eigen danstaal - de aspecten die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken. Een bijzondere inleiding, luchtig en toegankelijk maar niet zonder diepgang. Train je zintuigen, voorafgaand aan de voorstelling. 
Van 19.15 uur tot 19.45 uur in de Serre. De toegang is gratis op vertoon van je kaartje voor de voorstelling. 

De voorstelling op donderdag 24 oktober is een try-out. Vrijdag 25 oktober is de première. 


Credits
Choreografie: Pia Meuthen
Dans/acrobatiek: Francesco Barba, Nickolas van Corven, Tarek Rammo, Jefta Tanate
Livemuziek: Els Mondelaers
Compositie: Anthony Fiumara, Strijbos & Van Rijswijk
Scenografie: Sammy van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
Assistentie & training: Miquel de Jong
Foto's: Rob Hogeslag

Each time we fall, a city rises is een productie van Panama Pictures in co-productie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!