RIGHTABOUTNOW INC. - From Routes II Crown

Deze voorstelling gaat helaas niet door. Heb je al kaartjes, dan nemen we snel contact met je op.

Hiphop, moderne dans en spoken word over de Surinaams-Nederlandse geschiedenis. Een voorstelling over slavernij, vrijheid en identiteit.

De voorstelling From Routes II Crown duikt in de wereldgeschiedenis. Het geeft weer hoe die geschiedenis nog steeds invloed heeft op het heden. Die invloed zien we terug in de wankele relatie tussen 'zwart' en 'wit', die nog altijd niet gelijkwaardig en respectvol is. De voorstelling vertelt de aanhoudende strijd voor vrijheid en gelijkheid, de zoektocht naar een identiteit en acceptatie die velen zullen herkennen.

Je wordt meegenomen van het kolonialisme in Afrika en het Caribisch gebied naar de Black Panthers in de VS en terug naar de Nederlandse maatschappij. Ondanks de overwinningen die er zijn behaald, zien we dat er nog steeds verdeeldheid bestaat. Dit is te zien in de Black Lives Matter movement uit de Verenigde Staten en de zwarte pieten-discussie die hier in Nederland plaats vindt. Het stuk geeft de gevoelens weer die deze verdeling met zich meebrengt, zowel de onredelijkheid en twijfel als de saamhorigheid en trots - zoals in Beyoncé dat mooi formuleert in haar track Formation.

From Routes II Crown is de openingsvoorstelling van het Kings of Color Festival.

Speeltijden