November Music: Jelena Kostic/ Dyane Donck - How it ends (afgelast)

  • How it ends

Duet - How it Ends
Jelena Kostić buigt zich in How it Ends over de mens die zich ergens in vastbijt. In een aangepaste versie van de voorstelling vormen levensgrote domino-stenen obstakels voor twee dansers. De verschillende scènes tonen de mens, die zich een weg door het leven baant, op weg naar hun doel. Hoe gaat de mens om met obstakels en teleurstellingen, en waar vindt men de energie en de moed om verder te gaan? Thematiek die nauw aansluit bij de gevoelens en emoties van mensen in de coronacrisis.

Film - MY OWN WORST ENEMY
Jelena Kostić werkt volgens thematische umbrella’s en multidisciplinair. Zo maakt How it Ends deel uit van een thematische focus op tunnelvisie en het leveren van ongekende prestaties. Daaruit kwam behalve een voorstelling voor de vlakke vloer ook de korte dansfilm, MY OWN WORST ENEMY, voort: Soms ben je zelf het grootste obstakel op weg naar het doel dat je wilt bereiken. In deze korte dansfilm verkent Jelena met filmregisseur Harrie Verbeek hoe zo’n proces kan verlopen. Danseres Noëmi Wagner vertolkt de worstelende hoofdrolspeler in verschillende symbolische situaties.

Interview – een succesvolle professional in gesprek met Jelena
Startpunt voor How it Ends was Jelena’s interesse voor de werking van focus en tunnelvisie, iets waar ze zelf in haar carrière als danseres en vervolgens choreograaf vaak mee te maken heeft gehad. Volharden, vallen, opstaan, opnieuw beginnen en soms ook opgeven. Voor haar voorstelling sprak ze met professionele atleten en dansers, maar ook met vrouwen in topfuncties. Deze concrete, persoonlijke verhalen vormden het startpunt voor een voorstelling die uiteindelijk over universele en herkenbare menselijke ervaringen gaat.

De pers over eerdere werken:
★★★★ Theaterkrant over (UN)BOUND: 'Kostić lijkt een patent te hebben op krachtige, fysieke beelden van hoe een mens zich staande houdt.’ 

‘Kostic bedacht bewegingen die verveloze alledaagsheid, maximale ingehoudenheid en over-the-topactie combineren – een stijlkenmerk van de choreograaf.’ Het Parool over Your Approval Is Not Essential

In samenwerking met de Verkadefabriek.


Programma
Jelena Kostic & Dyane Donck - How It Ends

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!