November Music: Club Guy & Roni - Mechanical Ecstasy

  • Mechanical Ecstasy
  • Mechanical Ecstasy

Ook tijdens November Music: het über-energieke dansgezelschap Club Guy & Roni met Slagwerk Den Haag. Deze combi van dansvoorstelling en dancefeest stond eerder vooral op festivals en poppodia, maar gaat nu – bewerkt – de theaters in. Ze brengen een ode aan de rave party’s van eind jaren tachtig, met de Amsterdamse RoXY als theatraal middelpunt. In Mechanical Ecstasy lopen feest en voorstelling door elkaar. Elf dansers, een actrice en drie musici nemen de leiding en samen met het publiek ontstaat een bijzondere performance, waarin de beats de weg wijzen.

Eind jaren tachtig veroorzaakte de opkomst van de dance een ware revolutie in de uitgaansscene. Een tijd waarin internet nog niet bestond en alles met een ultieme Do It Yourself mentaliteit werd uitgevonden, met de Amsterdamse RoXY als theatraal middelpunt. Club Guy & Roni creëert samen met Slagwerk Den Haag een nieuw en experimenteel concept waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen: Mechanical Ecstasy, een ode aan de rave party’s van toen.

Met muziek van Jan-Bas Bollen en NOISIA’s Thijs de Vlieger, live gespeeld door de mannen van Slagwerk Den Haag. Elf dansers, één actrice en drie musici nemen de leiding, maar werken ook samen met het publiek aan een bijzondere performance, waarin de beats de weg wijzen.


Recensies

★★★★ De Volkskrant: "Mechanical Ecstasy is een ode aan de ravecultuur, maar ook een kritisch commentaar op escapisme en massacultuur. Ballet, moderne dans, hiphop, vogueing: bij deze voorstelling gaat alles in de blender." Door naar de hele recensie

Theaterkrant: "Guy Weizman en Roni Haver zijn maatschappelijk betrokken kunstenaars, dus zomaar een ‘ordinaire’ rave-party neerzetten, nee, dat zouden ze niet snel doen. (...)"

"Mechanical Ecstasy maakt nu de weg terug, van dancepodia naar theaterpodia. Gebleven is de doordenderende muziek van Jan-Bas Bollen en Thijs de Vlieger, uitgevoerd door drie slagwerkers van Slagwerk Den Haag. Ook aan de opstelling, twee tegenover elkaar liggende podia met een derde voor de muzikanten, is niets veranderd. En de extravaganza in kostuums is nog net zo extreem als toen. Maar toch is er iets veranderd. Alsof Guy & Roni meenden voor het over het algemeen wat kritischer schouwburgpubliek niet weg te komen met een onschuldige dance party."

Door naar de hele recensieCredits
Concept en choreografie: Guy Weizman en Roni Haver
Muziekcompositie: Jan-Bas Bollen en Thijs de Vlieger (NOISIA)
Muzikale leiding: Fedor Teunisse
Tekst en dramaturgie: Veerle van Overloop
Spel: Veerle van Overloop, Maartje van de Wetering
Dans: Camilo Chapela,,Angela Herenda, Harold Luya, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly,  e.a.
Live muziek: Niels Meliefste, Enric Monfort, Frank Wienk. Geluid: Simon Derks.
Licht: Maarten van Rossem
Kostuums: Slavna Martinovic

Foto: Martijn Halie
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!