/ KLEINE ZAAL

Jens van Daele - Nachthexen IV: Battre

  • Nachthexen IV: Battre
  • Nachthexen IV: Battre
  • Nachthexen IV: Battre

Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers die hun kaartje nog niet hadden teruggegeven, hebben hierover per e-mail bericht ontvangen.

Verkoop van overige kaarten start tegelijk met de verdere kaartverkoop voor 2020-2021. Zodra hierover meer bekend is, lees je het op de website.  



Jens van Daele | Burning Bridges is terug in de Verkadefabriek, met een nieuw stomend dansconcert! Nachthexen IV: Battre is energiek, krachtig en theatraal, maar ook verstillend. Een bijzonder actuele voorstelling in intieme setting, voor dans-, muziek- én theaterliefhebbers. Een voorstelling over eeuwige strijd, met indringende livemuziek waarvan de herkenbare poëtische touch je rechtstreeks in het hart raakt. 

Nachthexen IV: Battre gaat over eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een dansduel op het scherpst van de snede. Twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los, het is het bevechten van ijzer tegen ijzer. Twee gelijkwaardige krachten die zich op elkaar stukbijten. Een voorstelling die in een remise eindigt, waarbij er alleen verliezers zijn. Toch zit er ook een sprankje hoop in Nachthexen IV: Battre. In het besef dat het zinloos is elkaar te proberen te bestrijden, wordt een klein wit vlaggetje gehesen.

De Nachthexen-cyclus
Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen de basis vormen. Een groep vrouwelijke verzetsheldinnen uit de Tweede Wereldoorlog wiens moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt de leidraad voor de voorstellingen zijn. Na Nachthexen I: Jeanne, Nachthexen II: La Parisienne, Nachthexen III: MOI, is er nu Nachthexen IV: Battre.
Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden
do 8 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!