/ KLEINE ZAAL

Alida Dors - Or die trying

  • Or die trying

In Or die trying geven dans, film, performance en Thai boxing vorm aan de zoektocht naar groei. Vier thaiboksers en drie dansers zijn in gevecht met hun grenzen. Ze werken hard om beter te worden dan ze nu zijn. Is dat niet waar het leven om draait? Groei, ontwikkeling, voor jezelf, je familie, je vrienden, de blik van de ander en de mensheid? Become the best you, or die trying.

Hoe lang en hoe hard moet je vechten om je dromen uit te laten komen? Hoe ver ben je bereid te gaan? Is opgeven een optie? Or die trying maakt de uitputtingsslag die het leven is, voelbaar. Een zoektocht naar groei in het spanningsveld van ambitie, zelfdiscipline en zelfdestructie. Een dansvoorstelling voor dromers en vechters!

Een voorstelling met een flinke hiphop vibe, zoals we dat inmiddels van Alida Dors gewend zijn. Sociaal en politiek bewust, urgent en relevant, met een fascinatie voor de avontuurlijke ontmoeting tussen mensen en disciplines. Sinds 2015 is ze een veel geziene gast in de Verkadefabriek. Haar vorige voorstellingen Speak, True Colors en Rebound konden op lovende kritieken rekenen.

Alida Dors | BackBone
Alida Dors (Amsterdam, 1977) danste al op jonge leeftijd bij verschillende breakdance crews, zoals Turn it Loose. Tijdens haar opleiding Fiscale Economie werd ze een veelgevraagd danseres, stond bij grote hiphop sterren als P. Diddy en Usher op het podium en besloot daarna zich volledig op choreografie te richten. Ze was artist in residence bij theater MC in Amsterdam en Korzo in Den Haag. In 2012 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Sinds 2012 leidt Alida haar eigen dansgezelschap BackBone, waarmee ze voorstellingen ontwikkelt voor de publieke ruimte; daar waar de hiphop vandaan komt.

Or die trying is een voorstelling van BackBone in co-productie met Theater Rotterdam, tanzhaus nrw en met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Concept, choreografie en regie: Alida Dors
Dans, spel: 4 Thaiboksers en 3 dansers
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
vr 10 jan

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!