Alida Dors - Or die trying

  • Or die trying
  • Or die trying
  • Or die trying

Or Die Trying is een interdisciplinaire dance chronicle van choreograaf en socioloog Alida Dors. Een energieke voorstelling waarin dans, thaiboksen en filmprojectie elkaar aanvullen. Een voorstelling voor de dromers en de vechters onder ons. 

Als Surinaamse immigrant vocht Alida’s vader letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij via thaiboksen een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven. Vechtlust wordt op veel verschillende manieren van generatie op generatie overgedragen en dat inspireerde Alida voor het maken van Or Die Trying. In het ritme van de strijd gaan dansers en thaiboksers het gevecht aan met hun eigen grenzen. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie, zoeken zij hun eigen weg. Become the best you, Or Die Trying.


Een voorstelling met een flinke hiphop vibe, zoals we dat inmiddels van Alida Dors gewend zijn. Sociaal en politiek bewust, urgent en relevant, met een fascinatie voor de avontuurlijke ontmoeting tussen mensen en disciplines. Sinds 2015 is ze een veel geziene gast in de Verkadefabriek. Haar vorige voorstellingen Speak, True Colors en Rebound konden op lovende kritieken rekenen.

De pers over Or die trying
Theaterkrant: "Urban dansen als breaking zijn deels geïnspireerd op vechtsporten, en het is dan ook geen wonder dat de twee hier prachtig samengaan. Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.” 
Scènes Magazine: "Dansers en boksers dansen samen een zinderende, krachtige choreografie op de steeds meer aanzwellende opzwepende muziek. Je wordt meegezogen in de cadans."

Alida Dors | BackBone
Alida Dors (Amsterdam, 1977) danste al op jonge leeftijd bij verschillende breakdance crews, zoals Turn it Loose. Tijdens haar opleiding Fiscale Economie werd ze een veelgevraagd danseres, stond bij grote hiphop sterren als P. Diddy en Usher op het podium en besloot daarna zich volledig op choreografie te richten. Ze was artist in residence bij theater MC in Amsterdam en Korzo in Den Haag. In 2012 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Sinds 2012 leidt Alida haar eigen dansgezelschap BackBone, waarmee ze voorstellingen ontwikkelt voor de publieke ruimte; daar waar de hiphop vandaan komt.

Or die trying is een voorstelling van BackBone in co-productie met Theater Rotterdam, tanzhaus nrw en met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

    

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Concept, choreografie en regie: Alida Dors
Dansers en Thaiboksers: Dane Badal, Tyrone Menig, Jason Winter, Anne de Beer, Dolly Macbean, Juliana Monsalve Arteaga, Loraine Pengel, Yara Piekema
Kostuum: Isis Vaandrager
Componist en muzikant: Simone Giacomini
Dramaturgie: Peggy Olislaegers
Foto: Bowie Verschuuren

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!