BLVRD: Tabea Martin - Pink for Girls and Blue for Boys (6+)

  • Pink for Girls and Blue for Boys (6+)
Dit is een voorstelling van Theaterfestival Boulevard in de Verkadefabriek

Alles staat klaar voor een wild feestje. De vier performers – twee mannen en twee vrouwen – hebben er zin in. Wilder en woester wordt het. En bij elke valpartij of grootbekkerij groeit het inzicht dat de prettig gestoorde dansvoorstelling Pink for Girls & Blue for Boys over de afbakening van jongens en meisjes gaat.
 
Grondstof voor de Zwitserse choreograaf Tabea Martin zijn de gesprekken die ze met kinderen voerde. Bestaan er roze en blauwe tranen? Hoe en wanneer begint de onverbiddelijke tweedeling in jongens en meisjes? De vier dansers kieperen alle vooroordelen en clichés over gender op een berg en maken er een vreugdevuur van. It’s partytime, waarbij ze de ongeschreven wetten van het kindertheater fijntjes onderuit trekken. Pink for Girls & Blue for Boys is een verrukkelijk ontregelende dansvoorstelling, die uitnodigt om oude grenzen speels te doorbreken. P.S. Het woordgeslacht van grens? Vrouwelijk. Nog even.
 
★★★★ Theaterkrant: “Ze lappen alle politieke correctheid als piepschuim aan hun kont en braken als het ware de roze en blauwe verf uit.”

Tabea Martin is op zaterdag 11 augustus aanwezig bij Gesprek van de dag.
 

Credits
choreografie: Tabea Martin
dramaturgie: Irina Müller
dans: Carl Staaf, Maria de Dueñas Lopez, Miguel Do Vale, Melanie Wirz
Speeltijden