Guilherme Miotto - Portraits (afgelast)

  • Portraits
  • Portraits
  • Portraits

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


In Portraits ontmoeten vijf gepassioneerde danseressen en drie jongens van de straat elkaar. Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt de blik van een ander wie je kan zijn? 

Acht lichamen, groot, klein, licht, donker, hard, zacht. Voor de ogen van hun publiek tasten ze elkaars belevingswereld af. Feilloos informeren de academisch getrainde dansers-lichamen en de door het leven opgeleide jonge mannenlijven elkaar over wat ieder met zich meedraagt. Zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, onrust en lef. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Corpo Máquina
Onder aanvoering van choreograaf Guilherme Miotto en sociaal maker Amine Mbarki is Corpo Máquina een groeiende community van makers en publiek. Corpo Máquina is ervan overtuigd dat in ieder mens een danser schuilt die in staat is om muren omver te werpen, schotten neer te halen en vastgeroeste vormen en verhoudingen tussen mensen te doorbreken. Dwars door cultuurverschillen, leeftijdsgrenzen, sociale barrières en taalbarrières heen vindt de zeggingskracht van het lichaam zijn weg. Met voorstellingen, artistieke projecten en maatschappelijke trajecten brengt Corpo Máquina mensen, werelden en invalshoeken samen die elkaar elders niet vanzelfsprekend ontmoeten. 

Guilherme Miotto wint de Gieskes-Strijbis prijs
De grootste podiumprijs van Nederland werd in september 2019 voor de derde keer uitgereikt aan ‘makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten’. 

Guilherme Miotto kun je kennen van de voorstelling .Ball, waarin hij samen met voetballer Nasser El Jackson een ode maakte aan de bal en alle uren oefenen. Guilherme zoekt naar het menselijke en combineert dit met een op impuls gedreven dansstijl. Dit geeft zijn choreografie een ongelpolijste stijl die focust op wat hij wil vertellen. 


Credits
Choreografie: Guilherme Miotto
Dans: Georgia Begbie, Gaëlle Callewaert, Ismail El Fartazi, Ahmed El Hassani, Said El Yousfi, Julia van Rooijen, Simone O Toole, Kelly Vanneste 
Soundscape: Justin Wiggan
Dramaturgie: Moos van den Broek
Toneelbeeld: Erik van de Wijdeven
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!