/ KLEINE ZAAL

Guilherme Miotto - Portraits

  • Portraits

In Portraits ontmoeten vijf gepassioneerde danseressen en vijf ex-gedetineerde jonge mannen elkaar. Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt de blik van een ander wie je kan zijn? 

Tien lichamen, groot, klein, licht, donker, hard, zacht. Ze leren elkaars belevingswereld kennen en spreken met elkaar over wat ieder met zich meedraagt. Ze voelen elkaars zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, angsten en verlangens. Vertellen over wat niemand ze ooit heeft gevraagd, over dat wat ze eerder niet wisten of waar ze tot nu toe geen woorden voor vonden. Academisch getrainde lichamen van dansers en door het leven opgeleide jongenslijven. Bewogen geschiedenissen die zich samenballen tot een kracht die ook anderen uitnodigt om elkaar te zien en te voelen: over vrijheid en geborgenheid aan beide kanten van de streep. 

Corpo Máquina
Onder aanvoering van choreograaf Guilherme Miotto en sociaal maker Amine Mbarki is Corpo Máquina een groeiende community van makers en publiek. Corpo Máquina is ervan overtuigd dat in ieder mens een danser schuilt die in staat is om muren omver te werpen, schotten neer te halen en vastgeroeste vormen en verhoudingen tussen mensen te doorbreken. Dwars door cultuurverschillen, leeftijdsgrenzen, sociale barrières en taalbarrières heen vindt de zeggingskracht van het lichaam zijn weg. Met voorstellingen, artistieke projecten en maatschappelijke trajecten brengt Corpo Máquina mensen, werelden en invalshoeken samen die elkaar elders niet vanzelfsprekend ontmoeten. 

Guilherme Miotto wint de Gieskes-Strijbis prijs
De grootste podiumprijs van Nederland werd in september 2019 voor de derde keer uitgereikt aan ‘makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten’. 

Guilherme Miotto kun je kennen van de voorstelling Ball, waarin hij samen met voetballer Nasser El Jackson een ode maakte aan de bal en alle uren oefenen. Guilherme zoekt naar het menselijke en combineert dit met een op impuls gedreven dansstijl. Dit geeft zijn choreografie een ongeloplijste stijl die focust op wat hij wil vertellen. 


Credits
Choreografie: Guilherme Miotto
Dans: Kelly Vanneste, Bilal A., Simone O Toole, Jason W., Julia van Rooijen, Gabriël B., Gaëlle Callewaert, Rochdi D., Georgia Begbie, Ahmed E.
Maatschappelijk werker: Amine Mbarki
Assistent choreografie: John Wisman
Muziek: Joel Ryan
Dramaturgie: Moos van den Broek
Toneelbeeld: Erik van de Wijdeven
Tekst: Dave Schwab
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 28 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!