/ GROTE ZAAL

Panama Pictures - Requiem for lost things

  • Requiem for lost things
  • Requiem for lost things

Podiumprogramma in juni
Wij zijn blij dat we weer open mogen. Maar de mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt. Dus hoewel er nog veel op de agenda staat voor in juni, zal een aantal voorstellingen alsnog niet door kunnen gaan. Dat geldt helaas ook voor Requiem for lost things. Bij een dansvoorstelling als deze, is 1,5 meter afstand houden niet haalbaar. De voorstelling komt daarom te vervallen. Alle kaartkopers krijgen hierover zo gauw mogelijk bericht. 


De allerlaatste voorstelling van Requiem for Lost Things zie je in de Verkadefabriek. Wij zijn blij dat Panama Pictures nog één keer in hun thuistheater speelt, want het is een prachtvoorstelling. Requiem for Lost Things: over wat we verliezen en de raadselachtige logica van ons geheugen.  

Mensen. Spullen. Momenten. Idealen. We raken ze kwijt, wij allemaal. Van sommigen kennen we het verlies, maar ons wispelturige geheugen speelt ons parten. Je kiest niet wat je wel of niet bijblijft. Herinneringen zijn onbetrouwbaar, sterker nog ze kunnen zelfs transformeren. Want wat er later in je leven gebeurt kan de herinnering zodanig veranderen dat je een ander verleden krijgt.

En wat gebeurt er met dat wat écht verloren ging? De holle leegte die achterblijft als je iets kwijtraakt. Is dat de ruimte die je nodig hebt om plaats te maken voor iets nieuws?

De charismatische dansers en acrobaten van Panama Pictures ontmoeten elkaar in parallelle werelden: in een decor dat de ruimte verdeelt in verschillende lagen. Dit bijzondere ontwerp van scenograaf Sammy van de Heuvel geeft een interessant architectonisch beeld. In dit eigen universum tarten de mannen alle wetten van de zwaartekracht. Ze dagen elkaar uit met spannende lucht- en vloeracrobatiek en vinden hun troost in saamhorigheid. 

Strijbos & Van Rijswijk
Ze worden begeleid door livemuziek van Strijbos & Van Rijswijk en twee muzikanten van het Antwerpse DAAU. Panama Pictures vroeg haar vaste componistenduo een nieuwe compositie te maken waarin hun elektronische klankwereld de dialoog aangaat met de klarinet en contrabas van Han Stubbe en Hannes d’Hoine. Deze eigenzinnige muzikanten van het bekende Antwerpse DAAU (Die Anarchistische Abendunterhaltung) spelen live: een prikkelende muzikale ontmoeting waarin spannende ritmes en warme tonen samenvloeien.

Na een mooie reprisetournee, sluit Panama Pictures de reeks hier af. Je allerlaatste kans om deze mooie dansvoorstelling te zien, mis hem niet.

Panama Pictures
Choreografe Pia Meuthen won in 2018 de Prins Bernhard Cultuurprijs. Ze ontwikkelt met Panama Pictures nieuwe, grensoverschrijdende voorstellingen waarin dans, circus en muziek met natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. De authentieke, ongepolijste en rauwe bewegingstaal maakt Panama Pictures tot een pionier in Nederland én een graag geziene gast in het buitenland.


Credits
choreografie: Pia Meuthen
dans/acrobatiek: Francesco Barba, Fabian Krestel, Tarek Rammo, Jefta Tanate, Nilda Martinez
live muziek: Han Stubbe & Hannes d'Hoine
compositie: Strijbos & Van Rijswijk
scenografie: Sammy van den Heuvel
ontwerp kraaien: Matt Jackson
kostuumontwerp: Sanne Reichert
lichtontwerp: Bart Verzellenberg
dramaturgie: Angelique Willkie
assistentie & training: Miquel de Jong

Requiem for Lost Things is een productie van Panama Pictures in co-productie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van theater Verkadefabriek en wordt structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch.

Foto: Rob Hogeslag

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
zaterdag

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!