LeineRoebana - Smell of Bliss

In Smell of Bliss gaat violiste Liza Ferschtman de confrontatie aan met de dansers van LeineRoebana. Een samenspel waarin de dansers Ferschtman dwingen om een nieuwe balans te vinden tussen haar vioolspel, haar fysieke aanwezigheid en de stilte die de dans oproept. Naast ijkpunten uit de westerse canon voor viool (Bach, Bartok) speelt Ferschtman een stuk van de Indonesische componist Iwan Gunawan (Ghost Track).

Liza Ferschtman, winnares van de Nederlandse Muziekprijs, is één van de meest gevraagde violisten van Nederland. Waar LeineRoebana op choreografiegebied een scherp gearticuleerde danstaal heeft ontwikkeld, heeft Ferschtman een uniek geluid die gevoed is door haar Russische ouders en het Westen waar ze opgroeide.

“Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dans, en door hoe beweging uit muziek voortkomt. Bij LeineRoebana gaan dans en muziek altijd hand in hand, en de musicus maakt niet zelden deel uit van het geheel. Daarom kan ik niet wachten om het podium straks de delen met de geweldige Heather Ware en de synthese van klank en beweging samen te creëren!"

Choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana
Muziek: Bach, Bartók en anderen
Met: Liza Ferschtman (viool), Tim Persent, Heather Ware en anderen

Speeltijden