/ GROTE ZAAL

Panama Pictures - The future is not wat it used to be (reprise)

  • The future is not wat it used to be (reprise)

Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten balanceren de performers hoog in de lucht. Elkaar vasthoudend boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Zonder houvast begeven ze zich in het luchtledige. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met de waarneming van de tijd. Met live begeleiding door Strijbos & van Rijswijk in samenwerking met muzikant en performer Davide Bellotta, is The future is not what it used to be opnieuw een meeslepende mix van circus, dans en muziek.

Choreografe Pia Meuthen toont met deze nieuwe voorstelling het verlangen van de mens om samenhang te creëren in een gefragmenteerde wereld. Het verleden niet te verliezen, grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment. Alles is voortdurend in beweging, ook al is niet elke verandering waarneembaar. We kunnen de klok niet stilzetten. Soms zijn we bang de tijd te verliezen. The Future is not what it used to be is een ode aan het ongewisse en onvoltooide, aan wat nog in wording is en nog niet bepaald. 

Tussen alle corona-maatregelen door, lukte het ons huisgezelschap Panama Pictures afgelopen oktober precíes om in de Verkadefabriek in première te gaan met hun nieuwe voorstelling. Het waren drie geslaagde avonden The Future is not what it used to be in de Grote Zaal, met enthousiaste reacties van het publiek. In mei komt de voorstelling over het mysterie van tijd - waarbij de performers letterlijk de hoogte in gaan - nog een laatste keer terug in de Verkadefabriek. Daar wil je bij zijn!

Theaterkrant: “Bellota en Rammo zijn in gezelschap van Francesco Barba, Raphaël Billet en Nicolai Maximilian, en de vijf komen verschillende keren in dynamische groepschoreografieën samen op de vloer. Maar telkens kiezen ze stuk voor stuk toch weer voor het vogelperspectief. Die gekantelde trap: zij zitten erop alsof ze op hun gemak naar de voorbijgangers op straat zitten te kijken. Zo rekken ze de tijd uit, tot ze wegglijden en je als kijker even je adem inhoudt. Die zwevende ruïnes, die slingeren als de slinger van een enorme klok: ze staan erop of hangen eraan, zo bedwingen ze de tijd. Dansend tussen de drie ongelijk heen en weer zwiepende slingers kiezen ze hun eigen pad door de tijd.”

Huisgezelschap Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland, een graag geziene gast in het buitenland en huisgezelschap van de Verkadefabriek.

Studententip! Je hoeft bij Panama Pictures écht niet bang te zijn dat het op ballet lijkt, dus als je eens een toffe dansvoorstelling wilt proberen..
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet.


Credits
choreografie: Pia Meuthen
dans/acrobatiek: Francesco Barba, Davide Bellotta, Raphaël Billet, Tarek Rammo, Nicoloai Untch
livemuziek: Davide Bellotta
compositie: Strijbos & Van Rijswijk, Davide Bellotta
scenografie: Sammy van den Heuvel
kostuumontwerp: Sanne Reichert
lichtontwerp: Bart Verzellenberg
dramaturgie: Angelique Willkie
assistentie & training: Miquel de Jong
dramaturgisch advies: Guido Jansen, Julian Vogel

'The Future is not what it used to be' is een productie van Panama Pictures in coproductie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch. Met dank aan Raidho Productions en Stagelight.

 

Supporter€18,00
Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets
di 11 mei
wo 12 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!