Panama Pictures - The future is not what it used to be

We hebben op 6 oktober alsnog ontheffing gekregen van de veiligheidsregio Brabant-Noord. Dat betekent dat er maximaal 250 bezoekers in de zaal mogen, met 1,5 meter afstand. De capaciteit in de zalen is daarmee hetzelfde als voor de nieuwe maatregelen. Daar zijn we heel erg blij mee!

Doordat we eerder geen ontheffing zouden krijgen, hebben we in de tussentijd een paar voorstellingen moeten afzeggen of aanpassen. Dat geldt niet voor de voorstellingen van Panama Pictures, deze gaan alle drie door! 


Huisgezelschap Panama Pictures maakt een nieuwe fysieke en zintuiglijke voorstelling over het mysterie van tijd: The Future is not what it used to be. En ze gaan letterlijk de hoogte in, daar wil je bij zijn!

Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten balanceren de performers hoog in de lucht. Elkaar vasthoudend boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Zonder houvast begeven ze zich in het luchtledige. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met de waarneming van de tijd.

Choreografe Pia Meuthen toont met deze nieuwe voorstelling het verlangen van de mens om samenhang te creëren in een gefragmenteerde wereld. Het verleden niet te verliezen, grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment. Alles is voortdurend in beweging, ook al is niet elke verandering waarneembaar. We kunnen de klok niet stilzetten. Soms zijn we bang de tijd te verliezen. The Future is not what it used to be is een ode aan het ongewisse en onvoltooide, aan wat nog in wording is en nog niet bepaald. 

Met live begeleiding door Strijbos & van Rijswijk in samenwerking met muzikant en performer Davide Bellotta, belooft de voorstelling opnieuw een meeslepende mix te worden.

Extra: zintuiglijk college 
Voorafgaand aan de voorstellingen op donderdag en zaterdag kun je alvast warmdraaien met een mini-lesje dramaturgische analyse. Niks moeilijks, wel iets heel leuks: docent Guido Jansen bespreekt de thema's van de voorstelling en geeft uitleg over de insteek van choreograaf Pia Meuthen. Over de combinatie van dans en acrobatiek, de eigen danstaal - de aspecten die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken. Een bijzondere inleiding, luchtig en toegankelijk maar niet zonder diepgang. Train je zintuigen, voorafgaand aan de voorstelling. 
Van 20.00 uur tot 20.20 uur in de Kleine Zaal. De toegang is gratis op vertoon van je kaartje voor de voorstelling. Na afloop kun je rechtstreeks naar de Grote Zaal voor de voorstelling.  

Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland, een graag geziene gast in het buitenland en huisgezelschap van de Verkadefabriek.

Studententip! Je hoeft bij Panama Pictures écht niet bang te zijn dat het op ballet lijkt, dus als je eens een toffe dansvoorstelling wilt proberen.. 
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet. 


do 8 okt (try-out) €16 / €14 Supporters
vr 9 en za 10 okt (premièreweekend) €20 / €18 Supporters


Credits
choreografie: Pia Meuthen
dans/acrobatiek: Francesco Barba, Davide Bellotta, Raphaël Billet, Tarek Rammo, Nicoloai Untch
livemuziek: Davide Bellotta
compositie: Strijbos & Van Rijswijk, Davide Bellotta
scenografie: Sammy van den Heuvel
kostuumontwerp: Sanne Reichert
lichtontwerp: Bart Verzellenberg
dramaturgie: Angelique Willkie
assistentie & training: Miquel de Jong
dramaturgisch advies: Guido Jansen, Julian Vogel

'The Future is not what it used to be' is een productie van Panama Pictures in coproductie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch. Met dank aan Raidho Productions en Stagelight.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!