Arno Schuitemaker - The way you sound tonight

  • The way you sound tonight
  • The way you sound tonight
  • The way you sound tonight

De Verkadefabriek presenteert deze voorstelling samen met November Music.

Pulserende dans en elektronische muziek, een hallucinerende dansperformance. Dat is The way you sound tonight van de toonaangevende en eigenzinnige choreograaf Arno Schuitemaker. Een van de hoogtepunten van het Holland Festival 2018 en Boulevard 2018 is dit seizoen te zien in de Verkadefabriek.

Met The way you sound tonight creëert Arno Schuitemaker een futuristische underground balzaal. Vijf performers en hun pulserende bewegingen nemen je mee in een realiteit die radicaal is doorgevoerd: er lijkt geen begin en geen eind te zitten aan de bewegingen. Ook de indrukwekkende elektronische muziek van componist/gitarist Aart Strootman, die live meespeelt, draagt hieraan bij. The way you sound tonight is een steeds intenser wordende ervaring die je ondergaat als een trance, onbegrensd in energie. Zet je zintuigen op scherp voor deze trip!

Arno Schuitemaker
Het 'buzzt' rondom Arno Schuitemaker. En niet zonder reden. Met groot succes reizen zijn voorstellingen kriskras door Europa. De magazines tanz en Dance Europe noemden hem zelfs “de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland”. The way you sound tonight is zijn eerste grote zaalvoorstelling. Hiervoor was Arno al vele malen in de Kleine Zaal van de Verkadefabriek te zien, Vanaf 2013 met onder andere I will wait for youI is another en If you could see me now.

The way you sound tonight meest indrukwekkende dansproductie 
Tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen won Arno Schuitemaker de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. The way you sound tonight is "een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. De dans, de enscenering van performers en publiek, de onafgebroken muziekstroom, het klopt allemaal. Door de keuze van Schuitemaker voor een ‘akoestische danszaal’ word je als toeschouwer ondergedompeld in een verleidelijke en bijna extatische ervaring”.

Aart Strootman
Componist/gitarist Aart Strootman is een van de avontuurlijkste musici van Nederland. In 2017 won hij de Gaudeamus Compositieprijs en benadert compositie met een uitzonderlijke frisheid. “De muziek van componist Aart Strootman is weergaloos”, schrijft het Brabants Dagblad over zijn compositie voor The way you sound tonight.

De pers over The way you sound tonight 
Cultuurpers: “Arno Schuitemaker overtreft zichzelf met ragfijn The way you sound tonight” 
★★★★ Trouw“Ook in de belichting is het cyclische briljant doorgevoerd”
VPRO: “Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid”

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Concept/choreografie: Arno Schuitemaker
Performers: Revé Terborg, Ivan Ugrin, Jade Stenhuijs, Stein Fluijt en Piet Defancq.
Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Styling kostuums: Jorrien Schoneveld
Foto: Sanne Peper

The way you sound tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, DansBrabant, Chaillot - Théâtre national de la Danse en Le Pacifique CDCN in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!