CEMENT: Sandman - Transmute (afgelast)

  • Transmute

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


In onrustige tijden voelt het geruststellend te kunnen zeggen dat we stevige grond onder onze voeten hebben. Wanneer de grond onder de voeten vandaan geslagen wordt, wankelt het zelfbeeld. In Transmute van Sandman, het gezelschap van choreografe Sabine Molenaar, wordt bekende bodem opeens drijfzand en zakken we langzaam weg in een onbekende wereld.

Is een mens een authentiek wezen? Ben je werkelijk vrij om je eigen keuzes te maken? Of bepalen omgeving, tijd en ruimte wie je bent? Wat je kiest? Ben jij jij? Of ben je onderhevig aan de dromen van anderen? Tijd, ruimte en rol lijken inwisselbaar. Tussen droom en drijfzand blijkt zelfs authenticiteit fluïde.

Na drie solo’s waarin Sabine zelf danste, die allen hun première beleefden op Festival Cement, is Transmute haar eerste groepswerk met vier al even wonderlijke performers met elk hun eigen bewegingstaal.

Sandman
Onder de naam Sandman maakt Sabine beeldrijke voorstellingen waarin de associatieve logica van het dromen regeert en ze personages laat transformeren. De wereld die zij schept is wonderlijk onalledaags, maar altijd herkenbaar. Sabine ontwikkelt haar voorstellingen vanuit een specifieke state of mind. Het lichaam, waarin ze opperste mentale, fysieke en emotionele concentratie samenbrengt, is haar gereedschap en geeft haar personages en associaties diepgang en zeggingskracht. Hierbij weet ze het concrete en het etherische te verbinden en is het lichaam vertrekpunt en kompas ineen.

Kaarten voor deze voorstelling koop je op de website van Festival Cement

Als Supporter krijg je korting
Heel fijn! Speciaal voor jou hebben we een korting voor je afgesproken van €2. De korting is geldig op alle voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. In de Supportermail van 15 februari heb je de kortingscode ontvangen waarmee je kaarten kunt bestellen. 


Credits
Concept & choreografie: Sabine Molenaar
Dans: Marcia Liu, Lisa Bless, Janosch Horn, Joséphine Terme
Scenografie: Amber Vandenhoeck
Lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck
Animatronix: Gertjan Biasino
Muziek: Jochem Baelus
Kostuums: Joke Van de Casteele
Foto’s: Britt Guns
Trailer: Tessel Schmidt
Productie: Sandman
Coproductie: DansBrabant
Uitvoerende producent: Kosmonaut
Met de steun van: Fonds Podiumkunsten – Nieuwe Makers Regeling, ccBe, De Warande, C-Takt
Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.
Sandman/Sabine Molenaar werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant & Kosmonaut.
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!