De Nederlandse Dansdagen - Up Stage Right

De highlights van de Nederlandse Dansdagen 2016!

De Nederlandse Dansdagen staat voor spraakmakende voorstellingen van toonaangevende dansgezelschappen en jong choreografietalent. Met het toerende festival Up Stage Right trekken zij het land in en trakteren je op de highlights van het programma. Bekijk de korte performances van talentvolle choreografen en singer-songwriters die samen het podium op gaan onder de noemer Distinguished Dreams #3. Laat je verrassen door de nieuwe voorstelling van prijswinnend choreograaf Loïc Perela en nog veel meer.


Tijdens Up Stage Right wordt een gevarieerd programma aan Nederlandse dans gepresenteerd. Op ongebruikelijke en bijzondere plekken in de Verkadefabriek zijn dansvoorstellingen, -exposities en -films te bewonderen. In Distinguished Dreams #3, een samenwerking met het Rotterdamse Motel Mozaïque Festival en het Maastrichtse poppodium de Muziekgieterij, delen aanstormende singer-songwriters Marike Jager en Chai Blaq het podium met de nieuwe generatie Nederlandse choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús de Vega. Samen presenteren zij zes intieme dans-popsongs.

Prijswinnend choreograaf
Ook de nieuwste voorstelling van Loïc Perela, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016, is onderdeel van Up Stage Right. In HASHTAG speelt Perela met de fysieke ervaring van zijn toeschouwers en verweeft hij virtuele beelden en dagelijkse realiteit. Dans door andermans ogen omvat de meest spraakmakende foto’s van de geroemde ballet- en dansfotograaf Hans Gerritsen. Deze expositie met foto’s van Nederlandse dansvoorstellingen is enkel tijdens Up Stage Right te zien.

Na afloop zelf lekker dansen | Met DJ
Na het nagesprek van de voorstelling HASHTAG is er vanaf 23.00 uur een DJ om de avond weg te dansen. Lekker los!

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!