Buitenbios / Crash - David Cronenberg

Reclameman James Ballard en zijn vrouw Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen, op zoek naar een zinvolle fysieke ervaring. Na een bijna fatale botsing met de auto van dr. Helen Remington ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal.

Wanneer hij Helen opnieuw ontmoet, leidt de gemeenschappelijke ervaring tot een seksuele relatie. Ze komen in contact met Vaughan, een sinistere wetenschapper en de drijvende kracht achter een geobsedeerde groep mensen die zich bezighoudt met het naspelen van beroemde auto-ongelukken. Zo worden ze meegesleurd in een wereld van gevaar, seks en dood.

★★★★ TV Krant: “Voor liefhebbers van cult is Crash een film die het verdient op het grote scherm te worden gezien”
★★★★★ De Volkskrant: “Fascinerend, bevreemdend en ijzersterk uitgewerkt”
Het Parool: “Subliem gestileerde en doordachte bewerking van de gelijknamige roman”BUITENBIOSHet is weer zomer in de Verkadefabriek! Kom als de zon ondergaat kijken naar de nieuwste films en fijne klassiekers op onze binnenplaats. 

Zak samen onderuit met een fris wijntje en koud speciaalbiertje en geniet van de zwoele zomeravonden. De hele maand juli en augustus, van maandag t/m zaterdag, zie je films in de Buitenbios.

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden.Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: David Cronenberg
Cast: James Spader, Elias Koteas
Genre: Drama
Land: Canada
Jaartal: 1996
Tijdsduur: 100 minuten
Kijkwijzer: niet bekend

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!