David Fernandez de Castro - Goesting / Priorat & Wijnproeverij

  • Goesting / Priorat & Wijnproeverij
  • Goesting / Priorat & Wijnproeverij
  • Goesting / Priorat & Wijnproeverij

‘’De beste wijn is wijn met een verhaal.” In de documentaire Priorat zien we hoe de Spaanse regio zich terugvecht tot een van de belangrijkste wijnregio’s ter wereld. Na afloop laat Arjen van Sluijs -vinoloog van het jaar 2019- ons de lekkerste Priorat wijnen proeven.

Met zijn dorre grond en onherbergzame landschap behoort Priorat van oudsher tot de armste regio's van Catalonië. Niemand gaf eind jaren zeventig dan ook maar een cent voor de plannen van een groep visionaire hippies om de ooit florerende wijnindustrie uit de zeventiende eeuw weer nieuw leven in te blazen. En toch flikten ze het! We heffen het glas met drie verschillende Priorat wijnen en als afsluiter de mythische Clos Mogador.

Let op: 'Priorat' is Engels ondertiteld.GOESTING


Proef de Verkadefabriek, de hele maand mei. Veel wat we in de Verkadefabriek organiseren is niet tastbaar. We zijn handelaren in emotie, in inspiratie, in wat zich tussen hart en hoofd afspeelt. Met Goesting zakken we af naar de maag. De hele maand mei hebben we extra aandacht voor onze eerste levensbehoefte: eten en drinken.

Klik hier voor het programmaRegie: David Fernandez de Castro
Genre: Documentaire
Jaartal: 2016
Land: Spanje
Tijdsduur: 69 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!