De Bossche Filmers 24 november

  • De Bossche Filmers 24 november
Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers.
 
Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of een ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Creatieve energie van eigen bodem. 
 

De Bossche Filmers vindt dit seizoen vijf keer plaats. Op donderdag 29 september, 24 november, 26 januari, 23 maart en 18 mei. Kom kijken, beleven en meepraten!


HET LIJKT GEWOON...
De film volgt een leefgroep van jongeren in Helmond. Het jeugdwerk ziet er ogenschijnlijk gewoon uit. Het lijkt zelfs op een huisgezin. Maar het is geen gewoon werk en het zijn geen gewone jongeren. Het zijn kinderen met een buitengewoon beroerde start van hun leven: verwaarloosd, slecht gehecht, beschaamd in hun vertrouwen, mishandeld of geweld aangedaan. En ook achter het ‘gewone’ werk van de professionals  gaat veel meer schuil. 

Regie: Michel Kapteijns | Documentaire | 50 min.

 


MAAK JE STAD
De documentaire Maak je stad portretteert betrokken bewoners uit de stad die zelf in de actie zijn gestapt om hun stad mooier, socialer en duurzamer te maken. Tijdens Bossche Filmers zijn er twee van de portretten te zien: 1. Expeditie Erfgoed, waarin studenten aan het roer staan bij de herbestemming van erfgoed. 2. Hambaken Gym, over allochtonen jongeren die hun toekomst bij elkaar boksen.

Regie: Ruut van der Beele | Documentaire (twee portretten) | 15 min.


 

COLUMN JOAN VAN LOON
Daal af langs schemerige ladders en ontdek waar al Joans moeilijk te plaatsen gevoelens huizen. In de magisch belichte, met liefde en geduld op maat gemaakte diorama’s vind elke emotie een plekje. Column Joan van Loon is een productie van Docwerk, is een werkervaringsplek voor afgestudeerde film- en mediamakers.

Regie: Jasper Toeli | Column | 3 min.
 


OSCAR
Nieuwe Filmers is een landelijk platform voor jonge filmmakers [t/m 30 jaar] in Den Bosch. Binnen het One Week Filmproject maken verschillende teams korte films in één week. Oscar is een van de films die dit jaar gemaakt zijn. Een korte film over huurmoordenaar Oscar, die ouder en slordiger wordt, maar zijn vak als huurmoordenaar blijft uitvoeren. 
 
Regie: Joris Sluiter | Korte film | 10 min.


MEESTERLIJK
Meesterlijk is een serie van tien afleveringen waarin telkens een Brabantse meester wordt gekoppeld aan een aanstormend talent. De meester help het talent een probleem op zijn/ haar vakgebied op te lossen. Vakgebieden waarin Brabant zijn sporen verdiend heeft en nog steeds talenten in opleidt. In deze aflevering krijgt Julian, een student van de Hogeschool Journalistiek, een masterclass van Astrid Kersseboom, presentator van het NOS Journaal.

Regie: Anne-Marie van Oosteren | TV programma | 21 min.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!