De Bossche Filmers 29 september

  • De Bossche Filmers 29 september
Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers.
 
Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of een ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Creatieve energie van eigen bodem. 

Tijdens deze editie zie je vijf (korte) films. 
 
Maak je Stad door Ruut van der Beelen en Jef Monté
De documentaire Maak je Stad laat een dwarsdoorsnede zien van Bossche verschilmakers: betrokken bewoners uit de stad die zelf in de actie zijn gestapt om hun stad mooier, socialer en duurzamer te maken. Maak je Stad wordt een serie in de avonden van Bossche Filmers. Deze avond de eerste twee portretten: Doorgeefwinkel West, een kringloopwinkel zonder kassa. En F for Fashion, een modeshow voor modellen die niet de vereiste lengte of kledingmaat hebben.

 
De weekendschool door Siert van den Berg
Een promotiefilm voor Weekendschool de Bollebozen in den Bosch. De film laat zien hoe gastdocenten op school komen vertellen over hun vakgebied en hoe de leerlingen op bezoek gaan naar b.v. de raadzaal en de rechtbank in den Bosch.

 
Daten in de Dancing door Frank van Osch
Gedurende 5 jaar werd het leven van de zeven stamgasten van Dancing Heidelicht gefilmd. De stamgasten zijn veelal de 70 gepasseerd en hebben al een heel leven achter zich. Vaak zijn ze weduwe of weduwnaar. Maar hier veranderen ze in schuchtere pubers, schuifelend over de planken vloer, spiedend in het rond.

 
Dans je leven door Ellen van Kempen
Roosje Glaser is een gepassioneerde Joodse danslerares. Ze is vrijgevochten, mooi en ambitieus. Ze wordt verraden en belandt in de concentratiekampen. Daar weet ze te wonderbaarlijk overleven, o.a. door te blijven dansen, ook met de vijand. Na de oorlog vlucht ze naar Zweden. Pas decennia later ontdekt haar neef Paul het verhaal van zijn ‘verzwegen’ Tante Roosje en geeft haar een podium. De film is onderdeel van de expositie Dansen met de vijand in Nationaal Monument Kamp Vught.

 
Jonah’s boek door Ruut van der Beele
Jonah’s boek is een trailer van een documentaire die er nog niet is, maar die er wel wil komen. Jonah is een talentvolle kunstenaar. Hij schrijft, schildert en musiceert. Hij wil gezien worden. Niet om het ‘zien’, maar omdat hij vindt dat hij dán pas zijn talenten op de juiste manier inzet. Jonah zondert zich steeds meer af. Zijn dag is pas een ‘goeie dag’ als hij zich volledig heeft gewijd aan zijn talenten, want pas dan heeft zijn leven nut. Is dit de wraak voor zijn ongeziene jeugd?
 
 
Theo Verbruggen audio- en televisieverslaggever en televisiepresentator - is de presentator van deze avond.

De Bossche Filmers vindt dit seizoen vijf keer plaats. Op donderdag 29 september, 24 november, 26 januari, 23 maart en 18 mei. Kom kijken, beleven en meepraten!
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!