De Bossche Filmers 23 maart

  • De Bossche Filmers 23 maart

Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers.

Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of een ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Creatieve energie van eigen bodem.

Tijdens deze avond zie je Heeswijk Dinther in 24 uur, De wereld aan je voeten en De Kunst van het Boeren


1. Heeswijk Dinther in 24 uur (documentair portret)
Makers: Frits Buijs, Frans van Lokven, Nadja van Driel Lengte: 44 min. 
Op 24 april 2014 legden 7 cameraploegen het dagelijks leven van dorpsgemeenschap Heeswijk-Dinther vast. De schoolgaande jeugd; ouderen die biljarten, jeu de boulen of gymen; bouwvakkers en boeren; sporters die 's avonds trainen en de bakker die weer als eerste uit de veren is. Allemaal maken ze onderdeel uit van dit bijzondere 'community-project'. Het resultaat is een 44 minuten durende film die een goed beeld geeft van een Brabants dorp aan het begin van de 21e eeuw.


2. De wereld aan je voeten (korte documentaire)
Regie: Sofie van Herwaarden Lengte: 10 min.
In De Wereld Aan Je Voeten visualiseert Sofie op abstracte wijze de emotionele situatie van een twintiger in haar overgang naar 'de echte wereld'. 


3. De Kunst van het Boeren (documentaire televisie serie)
Regie: Ruut van der Beele Lengte: 37 min.
In de serie De Kunst van het Boeren worden vijf boerengezinnen gevolgd, vier seizoenen lang. De maatschappelijke druk op de boer neemt toe. Kun je als boer nog wel idealen hebben? De filmmakers zijn erbij als het goed gaat, maar ook als het tegenzit, want tegenslagen zijn er genoeg. Het wel en wee van koeienboer tot varkensboerin en van kersenboeren tot biologisch tomatentelers. 

 


De Bossche Filmers vindt dit seizoen vijf keer plaats. Op donderdag 29 september, 24 november, 26 januari, 23 maart en 18 mei. Kom kijken, beleven en meepraten!

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!