De Dansers - Shake Shake Shake

  • Shake Shake Shake
  • Shake Shake Shake
  • Shake Shake Shake

Een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Dat is Shake Shake Shake, van het Utrechtse gezelschap De Dansers. Maar wat je ziet en hoort is een heleboel meer. Een live band van zes dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. Een rock ‘n roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Shake Shake Shake is een energieke voorstelling over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk of misschien wel elke muzikale stroming die ooit een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar vooral gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden.

Van Theaterfestival Boulevard tot Lowlands, de Paardenkathedraal en de Verkadefabriek
Na het allereerste begin van de voorstelling op Theaterfestival Boulevard te hebben getoond, stonden De Dansers in zomer van 2019 met Shake Shake Shake onder andere op Oerol Festival en Lowlands. De theaterversie ging vorig seizoen via de Paardenkathedraal in thuisstad Utrecht, het land in. Voor het eerst staat dit energieke gezelschap nu in de Verkadefabriek. Mis het niet!

★★★★★ de Volkskrant: ‘De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum’

De Dansers
Onder leiding van choreograaf en danser Josephine van Rheenen componist en muzikant Guy Corneille maakt het Utrechtse gezelschap De Dansers dansconcerten voor zowel volwassenen als kinderen. Organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek, die toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen vertellen over bevrijding en overgave. Met hun voorstellingen proberen ze los te maken wat een mens vast kan zetten, te inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, in een samenleving waarin we steeds meer op onszelf zijn.

“Shake Shake Shake gaat over de Shake Shake Shake: het moeten bewegen. Van de hak op de tak, van de muziek naar de dans, van de dans naar de muziek, de danser wordt muzikant, muzikant wordt danser. In eerste instantie alles aan het bewegen krijgen… en dan kijken wat ons mens maakt.” - Josephine van Rheenen


Studententip! Deze dansvoorstelling komt ook nog eens heel dicht in de buurt van een concert, fijn! 
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet.


Credits
Concept: Josephine van Rheenen, Guy Corneille
Choreografie: Josephine van Rheenen i.s.m. spelers
Muziek en dans: Marie Khatib-Shahidi, Yoko Ono Haveman, Ruben van Asselt, Guy Corneille, Wannes De Porre, Hans Vermunt
Dramaturgie: Moniek Merkx, Leo Spreksel
Kostuums: Roos Matla, Nicky Nina de Jong
Techniek: Chieljan van der Hoek
Fotografie: Bart Grietens, Moon Saris, Karin Jonkers

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!