Poolse Cinema

  • Poolse Cinema
  • Poolse Cinema

Regisseur en producent Coen Haver duikt dit najaar in de rijke geschiedenis van de Poolse Cinema.

Met fragmenten uit het werk van onder andere Kieślowski, Wajda, Polanski en Holland toont Haver hoe de Poolse cinema jaren gebukt ging onder culturele oppressie en censuur en hoe het zich daar uiteindelijk van wist los te weken.
POOLSE CINEMA FILMSIn The Name of
Wo 19 sep, 19.30 uur 
Over het actuele thema van homoseksuele geaardheid bij priesters maakte de Poolse regisseuse Malgoska Szumowska een invoelende film, vol sympathie. Adam is pr verlangt naar een van de jongens die hij begeleidt, maar op het Poolse platteland ligt dat gevoelig.

Trois Couleurs: Bleu
Wo 17 okt, 19.30 uur
Blauw slaat op vrijheid. Die moet Julie vinden als haar man en kind omkomen bij een auto-ongeluk en ze zich niet los kan maken van haar verdriet. Een film van Kieslowski's die wel Europa's meest originele hedendaagse filmmaker werd genoemd.

The Pianist
Wo 21 nov, 19.30 uur
Wanneer de Duitsers Polen binnenvallen en Warschau bombarderen, is Szpilman voor de Poolse radio een stuk van Chopin aan het spelen. Het gebouw van de radio krijgt een voltreffer wat Szpilman abrupt tot een werkloze pianist maakt.

Cold War 
Wo 19 dec, 19.30 uur
In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.Supporter
Ben je nog geen Supporter, dan is dit een goed moment. Iedere cursusavond kun je namelijk profiteren van €2 korting. Met een Supporterspas (€19,50 per jaar) loopt je korting voor deze cursus op tot €10. Dan heb je de pas er al voor meer dan de helft uit én profiteer je het hele jaar van de voordelen. Als Supporter krijg je namelijk ook korting op reguliere films, theater, dans, muziek, kinderactiviteiten, cabaret en in het restaurant.

Klik hier om Supporter te worden.