Editie 2019 - Het Mooie Kinderboekenfestival

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival in de Verkadefabriek. Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

De kleinste bezoekers kunnen in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer.

Oudere kinderen mogen stop motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman.

Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder anderen Noëlle Smit, Marije Tolman, Ingrid & Dieter Schubert, Annette Fienieg, Koos Meinderts, Floor Bal, Enne Koens en Marte Jongbloed.

Achttien kinderboeken
De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert je door alle hoeken, zalen en gangen van de Verkadefabriek, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, laat Stichting Kleine Lettertjes zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

De selectie van achttien festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard, schrijfster Mylo Freeman en ondernemer Merel de Vink. 

KLIK HIER voor het blokkenschema.

De aller-, allerkleinsten (tot en met 3 jaar) mogen gratis mee naar het festival.Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso, De Verkadefabriek, de Bibliotheek Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Noëlle Smit. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!