Suzanne Raes - 0,03 Seconde

Een indringende kijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. 
 
De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?
 
Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van de voorbereidingen op de Olympische spelen 2016 tot en met die ene beslissende race. 

Recensies: 

★★★★ - NRC: “0,03 seconde gaat over de obsessieve gedrevenheid van de topsport, en hoe dat toch niet per se volstaat”
 
★★★★ - De Volkskrant: “Dat topsport geen relativering verdraagt, werd zelden zo fraai in een dialoogje gevat. Raes laat zien dat het drama in de topsport meer behelst dan alleen winst of verlies.”
 
★★★★ - AD: “Visueel aantrekkelijke film ontstijgt de televisiedocumentaire en het doordachte sounddesign maakt de belevingswereld van de sporters bijna voelbaar.”

 


Regie: Suzanne Raes 
Cast: Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren, Ferry Weertman
Genre: Documentaire 
Land: Nederland 
Speelduur: 90 min. 
Release-datum: 13-04-2017
Kijkwijzer: :alleleeftijden:
Speeltijden