Mike Mills - 20th Century Women

Dorothea Fields is een alleenstaande moeder die haar tienerzoon Jamie opvoedt. Hierbij krijgt ze hulp van de punkie Abbie en de rebelse Julie. De drie vrouwen ontdekken de liefde en vrijheid in het zuiden van Californië tijdens de late jaren 70. 

De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie.

Regisseur put uit eigen ervaring
Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit creatief vormgegeven, humoristische en invoelende coming of age-verhaal, dat evenzeer over de drie vrouwen gaat als over puber Jamie. Mike maakte eerder (2010) Beginners, die over zijn homoseksuele vader ging. De geweldige soundtrack is nog maar één voorbeeld van Mills’ grote liefde voor geschiedenis en research. Een film als een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.

Slotfilm International Film Festival Rotterdam
20th Century Women was de slotfilm van het International Film Festival Rotterdam 2017.

Recensies

★★★★ NRC - "Een fantastische Annette Bening."

★★★★1/2 de Filmkrant - "Een cadeau van een film. Diep ontroerend en grappig."Regie: Mike Mills
Cast: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup
Genre: Drama
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 118 min.
Release-datum: 20-04-2017
Kijkwijzer: :geweld:  :schelden:  6+

Speeltijden