Frank van Osch en Jan Thijssen - 30-jarig jubileum

  • 30-jarig jubileum

Den Bosch is vruchtbare grond voor de documentaire. Film- en documentairemakers Jan Thijssen en Frank van Osch begonnen beiden precies 30 jaar geleden in deze stad hun carrière. Hun allereerste gezamenlijke korte documentaire ging over The New Christs, een Australische rockband die optrad in poppodium Willem Twee. Na vele omwegen zijn hun filmbedrijven nu gevestigd in diezelfde fabriek als waar het allemaal begon.

Ze maakten vele uren televisie en tientallen documentaires, waarmee ze diverse filmprijzen in de wacht sleepten op (inter)nationale filmfestivals. Zoals met ‘Enkeltje Hemel’ (Jan Thijssen) en ‘Omdat wij mooi waren’ (Frank van Osch).
Soms werken ze nog steeds samen. Zoals op 23 oktober, als ze samen hun 30-jarig jubileum vieren in de Verkadefabriek in Den Bosch. Theo Verbruggen, Bosschenaar en o.m. NOS-verslaggever ondervraagt beide makers over hun drijfveren, worstelingen, inspiratiebronnen en hun favoriete fragmenten – die ook vertoond gaan worden.

Jan Thijssen brengt fragmenten mee van Momoires van een Vergeetal, Enkeltje Hemel en zijn nieuwe documentaire over Hans Vlek.

Frank van Osch toont fragmenten van Drs. P Niet van talent gespeend, Mother of Beauty en zijn nieuwe documentaire over de Veulpoepers.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!