Jonas Carpignano - A Ciambra

A Ciambra speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Als zijn vader en oudere broer gearresteerd zijn, voelt de 14-jarige Pio zich geroepen voor zijn familie te zorgen.

Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op.

De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt.

"Prachtig gemaakt alsof je er zelf naast staat" ~ Martin Scorsese
"Een rauw en onderscheidend coming-of-age portret" ~ Hollywood Reporter
"Vol energie en overweldigend" ~ Le Monde

Recensies

★★★★ - De Volkskrant: 'Een klassieke coming of age, in een levensechte wereld die tegelijk afstoot en aantrekt. Carpignano geeft de belevingswereld van zijn hoofdpersonage alle ruimte. Weigert politiek correct zijn.'

★★★★ - NRC: 'Toont een nietsontziende volwassenwording.'

★★★ ½ - De Filmkrant: 'Weemoedig portret van een puber.'Regie: Jonas Carpignano
Cast: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, Francesco Pio Amato
Genre: Drama
Land: Italië
Jaar: 2017
Tijdsduur: 118 minuten
Kijkwijzer:    :drugs:

Tickets
Bekijk online