/ FILMZAAL 3

Arts in Cinema 2020 - AIC / Botticelli: Florence and The Medici

  • AIC / Botticelli: Florence and The Medici

Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we: Botticelli: Florence and The Medici. Geraffineerde ontwerper, revolutionare portraitor, uitzonderlijke tolk van zijn tijd; Sandro Botticelli, de uitvinder van schoonheid.

Hoewel hij een van de eigengereide schilders van de Italiaanse renaissance was, werd hij na zijn dood al snel vergeten. Zijn werk werd pas herontdekt aan het einde van de 19de eeuw, toen een Engelse kunstenaarsgroep genaamd pre-raffaellieten zijn schilderijen als inspiratiebron gebruikten. Deze herontdekking initieert een authentieke Botticelli-mania, die door gaat tot vandaag. Van Salvador Dali aan Andy Warhol, David LaChapelle naar Jeff Koons en Lady Gaga, niemand lijkt immuun voor de eeuwige charme van Botticelli en zijn kunst.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met 2 andere kunstfilms. Geïnteresseerd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op drie dinsdagavonden bezoekt, of op drie zondagen. Voor dinsdagmiddag zijn alleen losse tickets te koop!

Arts in Cinema zondag: 13 september (Maverick Modigliani), 11 oktober (Botticelli: Florence and The Medici), 15 november (Raphael: The Secret Lovers)

Arts in Cinema dinsdag: 22 september (Maverick Modigliani), 20 oktober (Botticelli: Florence and The Medici), 24 november (Raphael: The Secret Lovers)Première: 2019
Speelduur: 90 minuten

Supporter€9,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
zo 11 okt
di 20 okt
di 27 okt
Of koop een pakket

"
Arts In Cinema najaar Zondag
"
"
Arts In Cinema Supporter najaar Zondag
"
"
Arts In Cinema najaar Dinsdagavond
"
"
Arts In Cinema Supporter najaar Dinsdagavond
"
"

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!