AIC / Maverick Modigliani - Arts in Cinema 2020

  • AIC / Maverick Modigliani

Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we: Maverick Modigliani. Uit de tragische dood van Amedeo Modigliani werd de onsterfelijke legende van de Italiaanse schilder uit Montparnasse geboren. De grootste verzamelaars van zijn werken exposeren nu hun collectie in Museo delle Città in Livorno, de geboortestad van de kunstenaar.

De documentaire over Maverick Modigliani wordt uitgebracht ter gelegenheid van de 100ste sterfdag van Modigliani. Het verhaal verkent het leven en werk van Amedeo Modigliani (1884-1920), een avant-gardistisch schilder die een klassieke hedendaagse kunstenaar werd, geliefd en geïmiteerd over de hele wereld. Modigliani wordt gezien als een moderne erfgenaam van de meesters van de Renaissance en het embleem van een Boheemse wereld die eeuwig was opgeschort tussen de vraatzuchtige sensualiteit van een verloren jeugd. Hij stierf toen hij pas zesendertig jaar oud was, samen met zijn suïcidale partner Jeanne Hébuterne. In dat korte leven heeft hij veel indruk weten te maken. 

Arts in Cinema zondag | UITVERKOCHT: 13 september (Frida Kahlo), 11 oktober (Maverick Modigliani), 15 november (Raphael: The Young Prodigy)

Arts in Cinema dinsdag | UITVERKOCHT: 22 september en 29 september (Frida Kahlo), 20 oktober en 27 oktober (Maverick Modigliani), 24 november en 1 december (Raphael: The Young Prodigy).


Release: 2020
Speelduur: 90 min. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!