David Bickerstaff - AIC / Degas: Passion for Perfection

Arts in Cinema is terug. Een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Degas: Passion for Perfection, deze film vertelt het fascinerende verhaal van Degas' drang naar perfectie door het experimenteren met nieuwe technieken en het bestuderen van meesters uit het verleden.

Soms gefrustreerd door zijn eigen falen, werd Degas geconsumeerd door obsessieve principes en verslechterende ogen, maar zijn vastberadenheid om het alledaagse leven vast te leggen was merkbaar in al zijn werk. Omdat hij nooit volledig tevreden was werden veel van Degas' tekeningen en sculpturen privé bewaard tijdens zijn leven, maar na grondig onderzoek kunnen deze werken gezien worden als sommige van zijn meest prachtig gedetailleerde en expressieve werken in de moderne tijd.

Door gebruik te maken van geschreven verklaringen van vrienden en de brieven van Degas zelf, onthult deze film de complexere waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de late 19e eeuw en dient het als een exploratie van het complexe werken van het artistieke brein van Degas.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met vier andere kunstfilms voor €35. Geïnteresserd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op vijf dinsdagen bezoekt, of op vijf zondagen.

Arts in Cinema zondag: 10 maart (Monet), 7 april (Degas), 12 mei (Tintoretto), 9 juni (Picasso) en 7 juli (Klimt & Schiele)
Arts in Cinema dinsdag: 19 maart (Monet), 16 april (Degas), 21 mei (Tintoretto), 18 juni (Picasso) en 16 juli (Klimt & Schiele)

Komt het niet uit? In het najaar van 2019 volgt er een tweede deel Arts in Cinema.Regie: David Bickerstaff
Tijdsduur: 85 minuten
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!