Giuseppe Domingo Romano - AIC / Tintoretto: A Rebel in Venice

Arts in Cinema is terug. Een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Tintoretto: A Rebel in Venice, de film verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese.

Met de bijzondere deelname van Peter Greenaway, viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie het 500-jarige verjaardag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance.

Het verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. We ontdekken Venetië door Tintoretto's leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, beginnen we te begrijpen hoe de plaag de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft. Een fantastische reis door het Venetiaanse leven en kunst door Tintoretto's werk.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met vier andere kunstfilms voor €35. Geïnteresserd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op vijf dinsdagen bezoekt, of op vijf zondagen.

Arts in Cinema zondag: 10 maart (Monet), 7 april (Degas), 12 mei (Tintoretto), 9 juni (Picasso) en 7 juli (Klimt & Schiele)
Arts in Cinema dinsdag: 19 maart (Monet), 16 april (Degas), 21 mei (Tintoretto), 18 juni (Picasso) en 16 juli (Klimt & Schiele)

Komt het niet uit? In het najaar van 2019 volgt er een tweede deel Arts in Cinema.Regie: Giuseppe Domingo Romano
Tijdsduur: 90 minuten
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!